Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Lopik klaagde nu eens niet over de fysieke strijd en stroopte zelf de mouwen op.
• Lopik klaagde nu eens niet over de fysieke strijd en stroopte zelf de mouwen op. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Lopik tankt zelfvertrouwen in Lekkerkerk

  •   278 keer gelezen   Sport

LEKKERKERK/LOPIK • SV Lopik won in en tegen Lekkerkerk na een doelpuntloze eerste helft met 0-3. De Lopikers kunnen nu weer naar boven kijken.

Lekkerkerk lijkt opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. In de eerste helft kreeg het elftal van Marc van der Zee een aantal goede kansen om de score te openen, maar het vizier van de Lekkerkerkers stond niet op scherp. Kevin van Gent was nog het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot de bal uit een indraaiende vrije trap via de vingertoppen van Lopik-doelman Twan Schimmel tegen de lat.

De Lopikers gingen in tegenstelling tot hun eerdere wedstrijden mee in de fysieke strijd, die Lekkerkerk op de mat legde. Arbiter Dink de Witte uit Hank trad hiertegen met een serie gele kaarten adequaat op.

Lopik bouwde zijn aanvallen rustig op, maar moest op zijn tellen passen bij balverlies. Aanjager Bart Sterrenburg veroverde een paar keer de bal, waarmee zijn ploeggenoten weinig deden.

Vlak voor rust verzuimde Ardy de With de score te openen. De Lopiker had de bal na een voorzet van Abdel Tufi voor het inkoppen, maar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. "Ik timede na een lange sprint mijn kopactie totaal verkeerd," biechtte De With op. "Ik had 'm al geteld."

Floor Manschot verving Lopiks topscorer in de tweede helft, waardoor de bezoekers meer druk konden zetten. Davy Boon was de laatste pion van een vloeiende aanval, maar hij werd gevloerd in het zestienmetergebied. Reda Reddam benutte de toegekende elfmetertrap.

"Daarna misten wij drie opgelegde kansen op de gelijkmaker", baalde Lekkerkerk-trainer Marc van der Zee.

Lopik kreeg na de korte Lekkerkerkse opleving controle over de wedstrijd. Nadat Melvin Lamens de bal tegen de paal kopte, schoot uitblinker Abdel Tufi de 0-2 tegen de touwen. Bas Landman diende kort daarna de knock-out toe.

In het door blessures geplaagde elftal van Lopik vervulde de 19-jarige Jurre Frericks als opkomende linksback een hoofdrol. "Ik hoorde pas vlak voor de wedstrijd, dat ik als basisspeler zou beginnen," vertelde de eerstejaars senior na afloop. "Ik ben blij met deze kans en hoop op meer speelminuten. Mijn twee oudere broers maakten de overstap naar tweedeklasser Benschop, waar zij in het tweede spelen. Ik ga voor mijn kans op een plek in de hoofdmacht bij Lopik."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, de stand en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }