Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• DOS-dames ten onder tegen Limes.
• DOS-dames ten onder tegen Limes. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Jonge DOS-dames hebben het zwaar; uitwinst Thor-dames

  •   keer gelezen   Sport

schoonhoven • Het damesteam van DOS heeft het moeilijk in de promotieklasse D. De Schoonhovense formatie verloor zaterdagmiddag in sporthal De Meent met 0-4 van Limes.


De setstanden waren 20-25, 25-27, 19-25 en 21-25. Daardoor staat DOS na vier wedstrijden op de laatste plaats met één punt.

Het is spitsroeden lopen voor de piepjonge formatie, die dit jaar wordt getraind door de heren-1 spelers Stefan Heeringa en Peter Feenstra. De gemiddelde leeftijd is 18 jaar en dat geeft aan dat het Schoonhovense team nog in een leerproces zit. Het verschil tussen DOS en de middenmoter uit Vleuten was niet groot. De thuisclub kwam echter in elke set adem te kort om Limes pijn te doen.

Wissels
De Thor-dames wonnen hun eerste uitwedstrijd in de eerste divisie. In Groot-Ammers werd WIK met 1-3 verslagen. Coach Sieme Boom probeerde het verlies van de eerste set te herstellen met enkele wissels. Het liep daarna beter bij de Bergambachtse formatie. Hiermee was de 1-3 overwinning een feit: 23-25, 12-25 en 20-25.

Het herenteam van Dosko moet het nodige incasseren in de derde divisie B. De ploeg uit Stolwijk verloor na 25-10 (!) in de eerste set uiteindelijk met 3-1 van Inter Rijswijk 3 en staat op de tiende plek.

In diezelfde derde divisie B verloor het herenteam van Thor in Noordwijk nogal verrassend met 3-1 van het lager geplaatste NOVO en gaf daarmee de koppositie prijs.

De heren van Voleco wonnen met 4-0 van OKK '70, maar de dames moesten hun meerdere erkennen in Libanon: 2-3.

City Bril Krimpen versloeg WIK 2 met 3-2 en staat nu derde.

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier