Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De schaatsers van STV Lekstreek en hun meegereisde supporters.
• De schaatsers van STV Lekstreek en hun meegereisde supporters. (Foto: Robert Prins)

STV Lekstreek raakt titel kwijt; baanrecord voor Patrick Roest

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPENERWAARD • Een jaar lang heeft STV Lekstreek zich de beste schaatsclub van Nederland mogen noemen, maar zaterdag raakte het deze titel kwijt. Indrukwekkend was wel de recordtijd van Patrick Roest op de 3.000 meter.


Net als vorig jaar waren er vele schaatsers en supporters van STV Lekstreek met spandoeken en vlaggen naar Heerenveen afgereisd om de rijders aan te moedigen in Thialf. Op het Nederlands kampioenschap voor clubs strijden de veertien best gekwalificeerde schaatsverenigingen met hun junioren en senioren om de titel.

Goede hoop
Onder begeleiding van de coaches Richard Stolwijk en Jacob Kleibeuker reden de junioren een 500, 1.000 en 1.500 meter. Aan de start verschenen Sacha van der Weide, Daphne de Ruiter, Inge de Heer, Sjoerd IJzerman, Pim Stuy en Flo van der Vlist namens STV Lekstreek.

Na stuk voor stuk sterke ritten van deze junioren, met onder andere een tweede plaats op de 500 meter voor Sacha van der Weide, stond de club op de derde plaats in het tussenklassement. Dat gaf de rijders en fans goede hoop op prolongatie van de titel.

Bij de senioren kon de club rekenen op Sophie Scheer, Lijnie Boele, Linda Halling, Sandra Dekker, Joost van Dobbenburgh, Gerben van Leeuwen, Hein Otterspeer en wereldkampioen allround Patrick Roest. Al snel ging het bij de 500 meter dames mis door een val in de laatste bocht voor Sophie Scheer, waarna STV Lekstreek naar de negende plaats in het klassement zakte.

Vervolgens herpakten de rijders zich sterk met voor Linda Halling een nieuw persoonlijk record op de 1.500 meter en een snelle tijd van 35,04 voor de regerend Nederlands kampioen sprint Hein Otterspeer op de 500 meter. Hier was hij na afloop van de rit zeer tevreden mee.

Baanrecord
In de laatste rit van het toernooi kwam Patrick Roest in actie. In ook voor hem de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen reed hij gelijk zijn snelste 3.000 meter ooit. Zijn tijd (3.38,17), was goed voor een nieuw baanrecord en een nieuw wereldrecord voor laaglandbanen. Voor Roest gaf het een goed gevoel dat hij zo vroeg in het seizoen al zo'n snelle tijd kon rijden.

Door deze rit klom de club van de zesde naar de vierde plaats in het klassement. De Alkmaarsche Ijsclub ging er uiteindelijk met een ruime voorsprong met de titel vandoor, voor de Deventer IJsclub en STG Solid Aqua uit Hoogkarspel. Volgend jaar hoopt STV Lekstreek weer mee te kunnen strijden om de titel.

Jim Tellier

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier