Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Marco Versloot: 'Ik heb een hekel aan verliezen'.
• Marco Versloot: 'Ik heb een hekel aan verliezen'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Gouderakker Marco Versloot kijkt uit naar derby

  •   keer gelezen   Sport

GOUDERAK/HAASTRECHT • Haastrecht-trainer Marco Versloot kan als geen ander een wedstrijd 'lezen'. De punten pakken aankomende zaterdag in de uitwedstrijd tegen de dorpsclub uit zijn woonplaats Gouderak vindt hij geen makkelijke opgave.


In derby's spelen emoties een grote rol. Bijna elke week spelen de regioclubs in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal zo'n 'burenruzie'. Haastrecht startte met een nederlaag tegen het Boskoopse Floreant, maar won afgelopen zaterdag van het Goudse GSV.

Marco Versloot (47) wil hoge ogen gooien met Haastrecht. "We zullen de punten niet cadeau krijgen," aldus Versloot, die als voetballer niets weggaf. "Ik ken de meeste spelers van Gouderak, die gebrand zijn om tegen ons goed voor de dag te komen. Ik was al eerder trainer van Haastrecht en kan me herinneren, dat we thuis van Gouderak meestal gemakkelijk wonnen. In de uitwedstrijden op het complex aan de winderige Kattendijk moest je blij zijn met een kleine zege of een zwaarbevochten gelijkspel."

Afspraken
Marco Versloot is op de hoogte van de speelwijze van de tegenstanders, maar laat zijn spelers hun eigen spel spelen.  "Als oud-zondagderdeklasser hebben we genoeg kwaliteiten in huis om het elke opponent lastig te maken," vervolgt de Gouderakker. "We hebben onderling afgesproken ons niet aan te passen aan de speelwijze van welke club dan ook. Ik ben niet iemand, die om de haverklap zijn dug-out uitvliegt om spelers te coachen. Joeri Stouthamer had in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen GSV in de gaten dat de Goudse spelmaker niet in zijn spel moest komen. Hij pakte zijn verantwoording en neutraliseerde zijn acties. Mijn filosofie is dat spelers moeten groeien in de wedstrijd. Winnen is een must. Ik heb er de smoor in als we verliezen."

Als laatste man speelde Marco Versloot voor GSV, Waddinxveen en Haastrecht. Als trainer was hij acht jaar in dienst van Haastrecht, waarna een uitstapje naar Waddinxveen volgde. Dat werd geen succes. Na twee seizoenen 'rust' keerde Versloot terug naar Haastrecht.

"Ik heb altijd gespeeld en trainingen gegeven op derde- en vierdeklasseniveau," vervolgt de bouwvakker. "Ik wil best hogerop. Met Haastrecht zat ik in het verleden dicht tegen de tweede klasse van het zondagvoetbal aan. Nu beginnen we in de vierde klasse weer op nul. Ik heb een contract voor twee seizoenen en zie wel waar we staan in 2021"

Resultaat
Versloot kijkt uit naar de derby van zaterdag: "Ik ben benieuwd hoe mijn team zich houdt.  Als we de bal het werk laten doen en ons niet laten verleiden tot fysieke duels, kunnen we met ons scorende vermogen resultaat halen."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier