Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bergambacht was de bovenliggende partij in Stolwijk.
• Bergambacht was de bovenliggende partij in Stolwijk. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Bergambacht walst na rust over tien Stolwijkers heen

  •   keer gelezen   Sport

STOLWIJK/BERGAMBACHT • Stolwijk had zijn debuut in het zaterdagvoetbal anders voorgesteld. In de derby tegen Bergambacht sloeg na een 0-1 ruststand het scorebord op hol en stopte pas bij een 0-7 eindstand. 


De thuisploeg had zich goed voorbereid op het treffen met Bergambacht, dat al drie jaar tegen promotie aanhikt. De middenvelders van de bezoekers werden zo op de huid gezeten, dat het verdedigende duo Max Bakker/ Dennis Hordijk voor de opbouw moest zorgen. Dat ging onwennig en leidde in veel situaties tot balverlies.

Er ontstond een wedstrijd met kansen voor beide teams, wat het publiek wel kon waarderen. De doellieden Tim de Pater (Stolwijk) en Roy Pons (Bergambacht) kregen zo alle gelegenheid zich te manifesteren. Pons zag een aantal malen een Stolker op zich afkomen, maar door uitstekend keeperswerk hield hij de nul. De Pater moest na een aantal fraaie reddingen capituleren, toen Luuk Botter de bal van dichtbij binnentikte. Kort daarna blesseerde De Pater zijn schouder en moest naar de kant. De jonge Erben Wouda nam zijn plaats in.

Controle
Bergambacht had de wedstrijd onder controle, maar in de slotfase had Stolwijk een gelijkmaker verdiend. Youri van de Ende omspeelde Pons, maar kon al struikelend vanuit een moeilijke hoek de bal niet tegen de touwen krigen.

"Als hij zich laat vallen, krijgen we geheid een strafschop", merkte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst op. "Zo leid ik deze jonge gasten – zes spelers zijn eerstejaars – echter niet op. We hielden ons aan het afgesproken speelplan en dat lukte lange tijd."

In de tweede helft ging de Stolkse libero Stefan Visser in de fout. Hij werkte in het zestienmetergebied de bal weg, maar raakte daarbij Twan Schmidt vol op de enkel. Arbiter Johan van Dam uit Noordwijk wees resoluut naar de stip. Hij bestrafte Visser met geel, maar trok nog geen minuut later opnieuw een kaart, omdat de 'boosdoener' bleef protesteren. De twee gele prenten werden een rode. "Erg dom van mij" biechtte Visser na afloop op. "Nu dupeer ik het team wel heel erg."

Pieter Meijer schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Toen Twan Schmidt enkele minuten later het derde Bergambachtse doelpunt scoorde was de thuisploeg totaal van slag. Van der Hulst bracht snel verdediger Sidney van der Stelt en middenvelder Christian Both binnen de lijnen. Een afstraffing kon hij niet voorkomen.

Huiswerk
"Voor rust zag het er niet naar uit, dat we een grote zege zouden boeken," erkende Bergambacht-trainer Jerry de Groot. "Stolwijk, dat ons een week eerder had zien spelen, had zijn huiswerk goed gedaan. In de rust heb ik Dennis Hordijk doorgeschoven naar het middenveld en Kelvin Potuyt ingebracht voor Robin Borst. Ik had andere typen spelers nodig om de genadeklap toe te dienen. Dennis Hordijk (2x), Pieter Meijer en Rody Bezemer rondden fraaie aanvallen af."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier