Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• BCS maakt zich op voor een feestelijke jubileumviering.
• BCS maakt zich op voor een feestelijke jubileumviering. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nieuw elan bij jubilerend BCS

  •   keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Een nieuw bestuur, nieuw logo, nieuwe trainer, nieuw tenue en een nieuw eerste team. En dat allemaal in het jubileumjaar. Het kan niet op bij de 50-jarige badmintonclub Schoonhoven (BCS).


De feestcommissie gaf afgelopen week in sporthal De Meent de aftrap voor diverse activiteiten, waarbij de badmintonclinic van de internationals Jacco Arends en Ruben Jille op maandag 14 oktober eruit springt. Aan dit leerzame sportevenement gaat een reünie op zaterdag 28 september vooraf.

Hogere noteringen
BCS heeft zin in het met festiviteiten gelardeerde seizoen. Diverse wijzigingen zorgen voor nieuw elan. Voorzitter Tjeerd Huisman wordt voortaan omringd door de bestuursleden Wouter Wesselius, Danny Driesen, Joyce de Laet en Nick Finkensieper. Huisman: "Het draait om plezier en gezelligheid en – als het meezit – om hogere noteringen in de diverse competities."

Daar kan Cor Broere uit Krimpen aan den IJssel wellicht een steentje aan bijdragen. De 70-jarige badmintontrainer slaapt als het ware met een racket onder zijn kussen. "Ik ben veertig jaar trainer en heb reeds twaalf jaar BC Vlist onder mijn hoede. Vorig seizoen trainde ik ook een club in Hazerswoude, maar dat was toch steeds een behoorlijk ritje vanuit Krimpen."

BCS kwam afgelopen zomer op zijn pad. Cor Broere: "Ik kende de vereniging goed. In het verleden kwam ik uit voor het inmiddels opgeheven SVK, Shuttlek en BC Vlist. Dan raak je wel thuis in dit wereldje. Badminton is mijn lust en mijn leven. Ik ben op mijn manier fanatiek. Ik probeer altijd het beste uit iemand te halen. Uiteraard naar zijn of haar vermogen. Ik train de junioren, senioren en recreanten op maandagavond tussen 19.00 en 21.30 uur. Ik hamer daarbij vooral op conditie en voetenwerk. Daarmee kun je flinke stappen maken. BCS telt drie teams in de 6e, 7e en 9e divisie. Het is aan mij om de verschillen tussen deze teams te verkleinen. Dat zorgt voor een betere aansluiting. Ook van onderaf."

Degradatie
Roos de Laet (25) maakt haar debuut in het eerste (mixed) team. "Vorig seizoen speelden we met het tweede op hetzelfde niveau als het eerste. Wij hebben ons als tweede team gehandhaafd, maar het eerste degradeerde. Daarom hebben we de teamnummering omgedraaid. Van het voormalige eerste team is Rian Verheijden bij onze ploeg gekomen. Daarnaast spelen mijn zus Joyce, Nick Finkensieper en Wouter Wesselius in BCS-1."

BCS begint op donderdag 12 september aan de competitie. Trainer Cor Broere is bij thuiswedstrijden tevens coach van het team.

Wie kennis wil maken met de badmintonsport in het algemeen en met BCS in het bijzonder kan op maandag 23 september terecht in sporthal De Meent. In het kader van de Nationale Sportweek wordt dan een open speelavond gehouden.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier