• Het podium bij de senioren.
• Het podium bij de senioren.

Outsiders verrassen in Jaarsveld

Sport 500 keer gelezen

JAARSVELD • Na een verregende week werkten de polsstokverspringers zaterdag de eerste ronde van de nationale competitie fierljeppen af.

De beste springers uit Friesland en Holland, gebaseerd op beide competitieklassementen, kwamen in Jaarsveld in actie. De dagprijzen waren belangrijk, maar er werd ook gekeken naar het grotere geheel, want het klassement van de Pollepleats Nationale competitie is bepalend voor de selectie van het Nederlands Kampioenschap. Dat vindt op 31 augustus plaats in Zegveld.

Bij de senioren staken twee outsiders de favorieten de loef af. Wouter van Midden (Vlist) opende het bal met een prima sprong van 20.13 meter. De Friese springers Nard Brandsma (Workum) en Ysbrand Galama (It Heidenskip) kwamen met respectievelijk 19.99 en 19.69 meter nog dichtbij, maar alleen Rian Baas (20.89m) kon Wouter's sprong overtreffen.

Jaco de Groot (Kamerik) en Thewis Hobma (Harlingen) kwamen met een 7e en 8e plaats niet in de buurt van de prijzen, maar vooralsnog komt hun deelname aan het NK niet in gevaar.

Bij de dames kan de van een blessure teruggekeerde Fabiënne Overbeek (Benschop) met haar afstand van 13.95 meter voldoende perspectief zien om in Zegveld mee te doen om de prijzen. Zij moest in Jaarsveld wel Marrit v/d Wal (15.38), Dymphie Baas-van Rooijen Oudewater (15.06) en Wendy Helmes IJsselstein (14.42) voor zich dulden.

Eerstejaars junior Reinier Overbeek (Benschop) gaf een duidelijk visitekaartje af in de eerste Nationale Competitie-wedstrijd. Met twee 19-meter sprongen en een hoge 18-meter legde hij de basis voor een prima klassement en dus een goede uitgangspositie tijdens het NK. Op gepaste afstand (18.15 meter) werd Lucas van Eijk (Haastrecht) tweede.

Bij de jongens werd Benschopper Roy Velis met 17.39 meter derde, terwijl Suzanne Mulder uit Vlist eerste werd bij de meisjes (14.59 meter).

Alle uitslagen: https://www.pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=3476

Woensdag 21 augustus volgt de wedstrijd In Vlist, terwijl op zaterdag 24 augustus de laatste wedstrijd in het Friese It Heideskip gesprongen wordt.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden