• Het tennispark in Schoonhoven.
• Het tennispark in Schoonhoven.

Tennistalenten in Swaneveld Open

  •   393 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Twee 14-jarige tennissers uit de top-50 van Nederland komen vanaf zaterdag 24 augustus in actie tijdens het Swaneveld Open 2019 van TV Het Hofland in Schoonhoven.

Het gaat om Schoonhovenaar Lars Wagenaar (Het Hofland) en Haastrechter Rik Schreurs (Be Quick/Gouda). Wagenaar staat op dit moment op de eerste plaats in het nationale juniorenklassement. Hij is de hoogst genoteerde tennisser met geboortejaar 2005. Schreurs neemt op deze lijst de 44ste plaats in.

Wagenaar traint in België bij de Kim Clijsters Academie in Bree. Schreurs maakt veel progressie bij de Focus-tennisschool in Rotterdam. Hij verwacht op de juniorenranglijst te stijgen als zijn motoriek en stabiliteit verder verbeteren. "Ik ga met sprongen vooruit. Ik sta er zelf ook van te kijken", zegt de ambitieuze havo-leerling van het Thorbecke College.

Ook de kanshebbers Marije van Zwienen (DE3) en haar broer Bram (HE4) uit Haastrecht hebben zich ingeschreven. Overigens hebben Lars Wagenaar (met vader Wessel Wagenaar) en Rick Schreurs met Tom van Hensbergen zich aangemeld voor het dubbelspel.

Lars Wagenaar strandde onlangs tijdens het Nederlands jeugdkampioenschap voor tennissers tot en met 14 jaar in Hilversum in de kwartfinale. Hij verloor na harde strijd in drie sets van de als vierde geplaatste Daan Meijer: 2-6, 6-1, 4-6.

De organisatie hoopt het sterkste toernooi van de Krimpenerwaard te kunnen organiseren. Chantal van Poppelen uit Lopik, die vorige week in de winderige finale van Marije van Zwienen verloor, meent dat het moet lukken gezien de animo voor het evenement. Ze doet overigens zelf ook mee.

"Het is vooral een gezellig toernooi. Diverse spelers komen al jaren naar Schoonhoven om in hun categorie een balletje te slaan. Het is feitelijk een sportieve reünie."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }