Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Remco Schouten won eerder dit jaar ook de Ronde van Lekkerkerk.
• Remco Schouten won eerder dit jaar ook de Ronde van Lekkerkerk. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Remco Schouten is niet te stuiten

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • De Ammerstolse wielrenner Remco Schouten (24) rijgt de overwinningen aaneen. Vorige week won hij drie keer op rij. Na zijn zege in Poeldijk was hij ook de snelste in Surhuisterveen en in Wateringen.


Remco Schouten, als hem wordt gevraagd naar de reden van zijn goede vorm: "Ik merk dat de vakantie mij goed heeft gedaan. Ik kom net terug van een fietstocht in de Franse Alpen. Ik bivakkeerde in de omgeving van het Meer van Annecy en heb meerdere cols beklommen. Zoals de Grand Colombier, een beest van een berg."

Vervolgens: "Ik heb hard getraind, maar ook voldoende gerelaxed. De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt ervoor dat ik fysiek sterker ben geworden, maar toch op m'n gemak m'n rondjes rijd. Ik heb ook beter leren doseren, waardoor ik aan het eind van de koers genoeg kracht over heb om het in de sprint af te maken. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet had verwacht dat ik nu al vier overwinningen op mijn naam zou hebben in de criteriums. Het gaat naar wens", aldus de fietsenmaker, die werkzaam is bij Slingerland in Haastrecht.

De talentvolle sportman is inmiddels gecontracteerd door een continentale wielerploeg. Vlasman Cycling Team uit Alphen aan den Rijn ziet het wel zitten in de jonge Ammerstollenaar "Ik leg de lat hiermee weer een stukje hoger. Met deze ploeg kan ik volgend seizoen etappekoersen en klassiekers in België en Frankrijk gaan rijden. Daar heb ik veel zin in."

Schouten noemt de afwisseling van wielrennen en marathonschaatsen ideaal. "Ik voel m'n kracht toenemen. Bij schaatsen gaat het om meters maken en bij wielrennen om souplesse."

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier