Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Eliza Mulder verruilt Schoonhoven voor Amerika.
• Eliza Mulder verruilt Schoonhoven voor Amerika. (Foto: Stephan Tellier)

Eliza Mulder in universiteitsteam VS

  •   887 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Alles valt op z'n plek voor de Schoonhovense tennisster Eliza Mulder.

Ze behaalde na twee maanden blokken haar diploma en werd tegelijkertijd gevraagd voor het tennisteam van het Amerikaanse St. Thomas Aquinas College.

Eliza Mulder (18) kreeg vorige maand te horen dat ze haar vwo-diploma op de Willem de Zwijgerscholengemeenschap kon ophalen. Daarnaast tekende ze enthousiast een vierjarig contract voor studie en sport aan het St. Thomas Aquinas College.

"Ik ben een zondagskind", beaamt ze. "Maar ik kreeg het niet cadeau. Ik stond er niet zo goed voor na míjn tentamens. Het was bikkelen."

Die inzet kwam niet alleen haar cijferlijst ten goede, maar effende ook de weg naar een nieuw avontuur. Eliza Mulder speelde al een jaar met de gedachte om de oceaan over te steken. Nu ze geslaagd is, houdt niemand haar meer tegen.

"Ik hou van reizen, kennismaken met andere culturen en nieuwe contacten leggen. Amerika trok als een magneet. Een Roemeens meisje had me tijdens een tennistoernooi over haar prettige verblijf in de VS verteld. Sport is een prima middel om aan te haken. Daarom heb ik in sportcentrum De Stoep in Bergambacht een filmpje gemaakt om mezelf te presenteren en mijn tennisvaardigheden te tonen aan Amerikaanse coaches."

Tot haar verbazing kreeg ze ruim dertig reacties op haar promotiefilmpje. "Dat had ik absoluut niet verwacht. Uiteindelijk gaf St. Thomas Aquinas, in de buurt van New York, de doorslag. Daar kan ik fysiotherapie studeren en heb ik een plek in het tennisteam."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }