Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Amine Karroum in het shirt van Schoonhoven.
• Amine Karroum in het shirt van Schoonhoven. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Schoonhovens feestje bij Spirit

  •   765 keer gelezen   Sport

OUDERKERK/SCHOONHOVEN • Derdeklasser Schoonhoven lijkt zo langzamerhand op een satellietclub van tweedeklasser Spirit. Na Robbin Brouwer en Giorgio Getrouw hoopt de talentvolle Amine Karroum (22) op een sportieve doorbraak.

Hij is de derde Schoonhovenaar, die in Ouderkerk opduikt. Karroum ziet er zijn oude maten terug. Met Robbin Brouwer en Giorgio Getrouw werd Amine Karroum kampioen in de B1 en A1. "We gaan volgend seizoen carpoolen", zegt de farmacie-student aan de universiteit van Utrecht lachend.

Stil
Karroum had al eerder de stap naar een tweede- of eersteklasser kunnen maken, want zijn voetbalvaardigheden waren ook buiten de regio bekend. Hij hield echter de boot af vanwege zijn pittige studie en de prettige sfeer bij Schoonhoven, dat je een vriendenteam kon noemen.

"Ik had geen drang om te verkassen, maar eerlijk gezegd heb ik de laatste twee seizoenen weinig opgestoken. Feitelijk staat mijn ontwikkeling stil. Daar wil ik een eind aan maken. Ik ben 22 jaar. Nu is het moment om een sportieve doorbraak te forceren. Daar wil ik veel voor doen. Ik ga deze zomer niet op vakantie. Ik wil over een optimale conditie beschikken bij de start."

Amine Karroum werd in januari reeds benaderd door Spirit-trainer Richard van Cappellen met de vraag of hij de overstap wilde maken naar Ouderkerk. "Toen heb ik voor de eer bedankt in de overtuiging dat Schoonhoven hogerop wilde met het aantrekken van enkele nieuwe basisspelers. We draaiden toen nog heel behoorlijk in de competitie. Pas daarna kwam de klad er in en verloren we week na week. We mogen achteraf blij zijn dat we geen degradatiewedstrijden hoeven te spelen, want daar hebben we niet het juiste elftal voor. Het laatste gedeelte van het seizoen leek nergens naar. We deden maar wat en dat gold ook voor mij. Gelukkig heb ik het nog waardig kunnen afsluiten met twee doelpunten en een assist tegen Excelsior Rotterdam. Dat leverde me nog een applauswissel op in de 85ste minuut."

Vervolgens: "Vooral de onvrede over mijn eigen spel zette me aan het denken. Van Cappellen had gezegd dat ik altijd welkom ben bij Spirit. Daarom heb ik de overschrijving rond gemaakt. Voor alle duidelijkheid: ik krijg geen stuiver en moet zelfs gewoon contributie betalen. Ik had ook op andere aanbiedingen in kunnen gaan, maar ik zie Spirit als een opleidingscentrum."

Beuken
De behendige middenvelder, die aan de bal over een opmerkelijke versnelling beschikt en nogal eenvoudig tegenstanders passeert, was het beuken zat. "Voetbal in de derde klasse is vooral een fysieke strijd. Je bent voortdurend aan het duwen en trekken. Positiespel komt op de tweede of derde plaats. Ik leerde incasseren en uitdelen, maar dat gaf weinig voldoening. Het enige voordeel is dat ik meer kracht heb gekregen. Ik ben een paar kilo zwaarder geworden en stuiter niet meer na elk kopduel over het veld."

Het is niet zijn favoriete spel. "Liever ben ik aanspeelpunt tussen de linies. Bij Spirit vertrekt Eric Jansen. Ik hoop straks zijn plek te kunnen overnemen. Spirit steekt veel tijd in aanvalspatronen. Alle wedstrijden worden gefilmd en geanalyseerd. Dat wil ik graag meemaken."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }