• Lekkerkerk is in de finale van de nacompetitie net als vorig jaar de baas over Bergambacht.
• Lekkerkerk is in de finale van de nacompetitie net als vorig jaar de baas over Bergambacht. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Lekkerkerk op karakter langs Bergambacht

  •   1860 keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE • Een tot de laatste seconde knokkend Lekkerkerk versloeg zaterdag in de finale van de nacompetitie het naar promotie hunkerende Bergambacht. Na verlenging werd het 2-1.

Lekkerkerk handhaaft zich hiermee in de derde klasse. Bergambacht komt komend seizoen opnieuw uit in de kelder van het zaterdagvoetbal.

Verzuimen
Bergambacht miste voor de derde keer op rij promotie en heeft dat aan zichzelf te wijten. Het elftal van Bert Potuyt had lange tijd de controle over de wedstrijd, maar verzuimde dat in doelpunten uit te drukken.

Pieter Meijer miste na zes minuten een strafschop, nadat Patrick Prevo de toegesnelde Luuk Botter in het zestienmetergebied neerlegde. Nee, het was niet de dag van de anders zo trefzekere Meijer, die nog een aantal goede kansen om zeep hielp.

Zijn kompaan Twan Schmidt kwam ook niet uit de verf. Stan Molemaker gaf hem geen meter ruimte. Af en toe werkte de Lekkerkerker Schmidt hardhandig naar de grond, waarvoor de uitstekend leidende scheidsrechter Maarten Streef uit Gouda Molemaker terecht de gele kaart toonde. Na rust nam Kevin van Gent diens taken over.

Toen alle aanvallende impulsen van de Bergambachtenaren niets opleverden, kroop Lekkerkerk steeds meer uit zijn schulp. Het was dan ook een domper voor de zwart-witten, dat een van richting veranderd schot van Erik Kuiper doelman Robin Schiedon vlak voor rust kansloos liet.

Getergd
In de tweede helft verwachtte het duizendkoppige publiek een tot op het bot getergd Lekkerkerk te zien, maar het kwam bedrogen uit. Opnieuw verzuimde Meijer de trekker over te halen. Met de sleurende spitsen Bart Sterrenburg en Pim Molenaar hoopte Lekkerkerk op een ommekeer, omdat Bergambacht de slag op het middenveld aan het verliezen was en de defensie barsten ging vertonen. Bergambacht-doelman Roy Pons grabbelde een bal van de doellijn en een inzet van Mark de Jager wist hij met zijn vingertoppen tot hoekschop te verwerken.

Beide trainers brachten verse krachten in. Mark van der Zee had zijn troefkaart Hamid Sarrafsadeh lang achter de hand gehouden. De goalgetter had door tragische familieomstandigheden anderhalve maand niet getraind en sloot pas afgelopen week aan. Met hem erbij kreeg de Bergambachtse verdediging het zwaar te verduren. Danny den Besten blokte een inzet van Stijn Ruberg met zijn arm, waarna de bal opnieuw op de stip ging. De hard werkende Pim Molenaar verzaakte niet. Den Besten was toen al met rood vertrokken.

Verlenging
In de verlenging trok Lekkerkerk via Sarrafsadeh aan het langste eind. Na het laatste fluitsignaal viel hij huilend in de armen van een begeleider. "Ik heb zo'n vervelende periode achter de rug," erkende hij. "De winnende treffer maken, doet mij heel veel."

Zijn trainer Mark van der Zee kon zijn geluk ook niet op. "Deze zege maakt het hele seizoen goed. In de eerste helft misten wij het voetbalgogme, maar na de wissels kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Wij hebben ons dit seizoen zo vaak moeten aanpassen aan een betere tegenstander, maar dit keer konden we het duel in ons voordeel beslissen."

Doorheen
Zijn collega Bert Potuyt, die het liefst met promotie afscheid had genomen, zat er na afloop totaal doorheen. "Ik wil niemand wat kwalijk nemen, want we verzuimden zelf de kansen te benutten. Zelfs met tien man hadden we moeten scoren. Toen de wedstrijd steeds fysieker werd, gingen mijn dragende spelers in de strijd ten onder."

Gastheer FC Perkouw had de organisatie goed neergezet. Nog nooit ontving de dorpsclub zoveel bezoekers. De wedstrijd begon een half uur later, omdat een van de grensrechters vast zat in het verkeer. De biertap draaide overuren. "Niemand hoefde zich zorgen te maken," stelde erevoorzitter Dirk Both na afloop. "Onze biervoorraad was op peil."

De Lekkerkerkers genoten er het meeste van. Veel Bergambachtse spelers en supporters hielden het snel voor gezien op sportpark Over de Wetering.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }