Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het kampioensteam van Dosko.
• Het kampioensteam van Dosko.

Dosko volgt Thor naar derde divisie

  •   494 keer gelezen   Sport

STOLWIJK • Na kampioen Thor uit Bergambacht is ook het herenvolleybalteam van Dosko uit Stolwijk gepromoveerd naar de landelijke derde divisie.

Dosko versloeg in twee beslissingswedstrijden in Noordwijk achtereenvolgens Waterlanders (Nieuwkoop) en ZVH 2 (Zevenhuizen).

"Een droom komt uit", meent spelverdeler Friso van den Heuvel.

De leerkracht van groep 6 van basissschool De Ark uit Bergambacht keerde na een pauze van enkele maanden terug in heren-1 van Dosko. "We hikten al jaren tegen promotie aan, maar het lukte niet vanwege onze wisselvalligheid. Het afgelopen seizoen lieten we veel minder punten liggen en stonden we, achter Utrecht, met ruime voorsprong op de tweede plaats in de promotieklasse D. In de P/D-wedstrijden hadden we geen enkele moeite met Waterlanders (2-0 winst), Daarna was het een fel gevecht met ZVH 2 om dat ene ticket, maar de uiteindelijke 2-1 overwinning volstond. Dit is een mijlpaal voor de vereniging."

Van den Heuvel ziet met genoegen uit naar de derby's met Thor. "Dat geldt ook voor onze tegenstander. Ze hebben ons al gefeliciteerd. Het zijn altijd sfeervolle, sportieve wedstrijden."

Het scheelde weinig of de onderwijzer was met volleybal in Stolwijk gestopt. "Ik woon reeds twee jaar met mijn partner in Leusden en rijd de nodige kilometers. Ik ga nog een jaar door, omdat ik graag in de derde divisie wil volleyballen."

Niettemin hopen de coaches Tristan Keizer en Johan van Zelderen dat de selectie wordt aangevuld. Julian Bakker gaat in Tilburg studeren en Anton van den Heuvel volgt een opleiding als marinier. Een passer/loper en middenaanvaller met enige kwaliteit mag zich gerust melden in De Stolp.

"Dosko is een vriendenteam. De spelers kennen elkaar van jongs af aan. Dat schept een band."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }