Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Dilettant breekt met trainer Jan Verveer

  •   338 keer gelezen   Sport

KRIMPEN A/D LEK • De wegen van vv Dilettant en trainer Jan Verveer scheiden per direct. De oefenmeester uit Kinderdijk heeft na een kort ziekteverzuim aangegeven niet te zullen terugkeren bij de derdeklasser uit Krimpen aan de Lek.

Een opvallende ontwikkeling, omdat Verveer en het bestuur in januari tijdens een trainingskamp in Spanje nog de intentie uitspraken om tenminste één seizoen met elkaar verder te gaan.

Volgens Arie den Otter, lid van de technische commissie van Dilettant, waren daarbij afspraken gemaakt over verbeteringen op korte termijn. "Die waren niet zichtbaar, waardoor er frictie ontstond tussen bestuur, spelers en de hoofdtrainer. Na vier verhelderende gesprekken was de wens van bestuur en spelersgroep om het seizoen onder leiding van Jan Verveer af te maken. Hij was enkele weken geleden op donderdagavond akkoord met dit voorstel, maar meldde zich vrijdagochtend alsnog ziek. Jan Verveer heeft daarna laten weten dat hij zijn werkzaamheden bij Dilettant niet wil hervatten."

Verveer heeft de Vereniging van Oefenmeesters Nederland (VVON) ingeschakeld om zijn belangen te behartigen. Voorlopig worden de taken waargenomen door assistent-trainer Ryan Nabibaks. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Deze week zijn er reeds gesprekken met twee kandidaten.

Verveer was niet bereikbaar voor commentaar.

Pieter van der Laan
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK