Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• FC Perkouw-goalie Albert Vente.
• FC Perkouw-goalie Albert Vente. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Albert Vente: trotse Perkouwenaar in het eerste

  •   keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE • Albert Vente is dit seizoen de vaste keeper van FC Perkouw. De in Berkenwoude geboren en getogen sluitpost acteerde lange tijd op het tweede plan.


Ab 'nooit de nul' Vente rekende in de voorbereiding op dit seizoen af met deze bijnaam, die hij opgespeld kreeg als hij met het tweede elftal na een 6-4 of 5-3 zege op sportpak Over de Wetering terugkeerde. Vijf duels achter elkaar kreeg Vente geen enkele goal tegen.

"Ik heb deze geuzennaam direct veranderd in Ab 'altijd de nul' Vente," zegt de 26-jarige gymdocent lachend. "Nu draai ik een solide seizoen, maar dat komt ook door de goede defensie. Het centrale verdedigingsduo Eelco van Viersen/Maarten Adriaanse geeft mij veel vertrouwen en coacht mij voortreffelijk."

Na zijn juniorentijd stroomde Albert Vente in 2012 door naar de hoofdmacht. In dat jaar degradeerde de dorpsclub naar de vierde klasse. Harm Spijker, die FC Perkouw vijf seizoenen lang leidde, koos voor Dennis Ensink als eerste doelman.

"Ik kwam in het tweede elftal terecht, waarin al mijn vrienden speelden," vervolgt Vente. "Dat vond ik niet erg. Elk seizoen ging ik weer de concurrentiestrijd aan met Ensink, maar hij was gewoon beter. In 2016 maakte mijn concurrent een wereldreis en kwam ik weer in het eerste. Aan het einde van dat seizoen pakte ik een domme rode kaart en hielp Ensink, die weer in Nederland was, FC Perkouw met het ontstane keepersprobleem door zich weer beschikbaar te stellen. Opnieuw verloor ik mijn basisplaats in het seizoen erop en toen gaf ik er de brui aan. Nadat ik uitgeklust was in mijn woning in Bergambacht, waar ik nu met mijn vrouw woon, kreeg ik echter weer zin om te keepen. Via het derde stond ik al snel weer in het tweede elftal, dat in de reserve vierde klasse speelt, onder de lat."

Door het vertrek van vele basisspelers, onder wie Dennis Ensink, die nu bij DCV op doel staat, kreeg Albert Vente opnieuw de kans om als een van de weinige Perkouwenaren deel uit te maken van de hoofdmacht.

"Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen," aldus Vente. "Ik train nu veel gerichter onder leiding van de oud-doelmannen Ries Dekker en Peter Duran. Als lijnkeeper en in een-op-een-situaties sta ik mijn mannetje, maar bij spelhervattingen moet ik beter anticiperen."

Het keepen in het eerste elftal liet nog een 'pijnpuntje' verdwijnen bij Albert Vente. "Mijn vader -wethouder Jan Vente, red.- die scheidsrechter is, fluit de thuiswedstrijden van het tweede elftal," besluit Vente "Als fanatiek speler ben ik het niet altijd eens met de beslissing van de scheidsrechter en dat laat ik dan in woord en gebaar blijken. Als ik mezelf eens liet gaan, realiseerde ik mij soms te laat dat het wel mijn vader is die in zijn vrije tijd de scheidsrechterfluit hanteert. Met dat ongemak heb ik gelukkig niet meer te maken."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier