Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

BZC-waterpolodames op schema

  •   469 keer gelezen   Sport
Foto: wijntjesfotografie.nl

BERGAMBACHT • Het BZC-waterpolodamesteam neemt in de landelijke tweede klasse - het derde niveau van Nederland - een keurige middenmootpositie in. 

Het is lang geleden, dat het 'kleine' BZC over een team beschikte dat landelijk aan de weg timmerde. De waterpoloheren deden dit vroeger; het eerste damesteam is nu het paradepaardje van de waterpolovereniging met 150 leden.

Teamuitje
Een teamuitje in juni in Frankrijk legde de basis voor een uitstekende seizoensstart met drie overwinningen. "Met alle tien speelsters hebben we een lang weekeinde vertoefd in Sassay, in een bed and breakfast van mijn moeder," vertelt Wendy de Groot enthousiast. "We verkenden de mooie omgeving, namen deel aan een buurtfeest, verdiepten ons in de wijnsoorten en hebben ontzettend veel gelachen. Een beter recept voor teambuilding bestaat niet. Sommigen van ons spelen al vijftien jaar samen. Ik kan wel zeggen dat we voor elkaar door het vuur gaan."

In de klasse met twaalf verenigingen, waarin BZC op de zevende plaats staat, is het klassenverschil groot. De clubs in het linkerrijtje beschikken over geroutineerde waterpolodames, die voorheen vaak op een hoger niveau speelden.

"Sommige teams hebben een 'killer' in de spits, die de ballen er zonder pardon in gooit," zegt Willemijn Verzijl-Bodegom, de meest ervaren BZC'er. "Wij moeten het hebben van dynamiek en snelheid. Vera van Achthoven is bij ons de topscorer. Tegen Katwijk, de nummer twee van de ranglijst, stonden we lange tijd voor. In de vierde periode haalde de thuisclub alle trucs, zoals duwen, trekken, knijpen, uit de kast om ons alsnog te kloppen. Wij zijn geen lieverdjes, maar hadden geen antwoord op deze speelwijze."

Gezellig
Op zaterdagavond 19 januari hervatten de Bergambachtse vrouwen de competitie met een thuisduel in zwembad De Hofstee tegen het derde team van de Goudse oud-landskampioen GZC/Donk.

"BZC is een sociale en vooral gezellige vereniging," vervolgt Wendy de Groot, die deel uitmaakt van het bestuur, trainingen geeft en lid is van de activiteitencommissie. "Ik denk dat ik wekelijks zo'n vijftien uur actief ben voor de club. Dat doe ik met veel plezier. Afgelopen zaterdag stond voor alle leden het Nieuwjaarswemmen op het programma. Willemijn en ik waren dan uiteraard van de partij. De jeugd kijkt al uit naar de Nacht van BZC, als zij in tenten mogen overnachten op de zonneweide van het zwembad. Er komt een pubquiz aan en na afloop van ons eerste competitieduel is er nog ruimte voor een verlate nieuwjaarsborrel."

De fanatieke Willemijn, die redactielid is van het goed gelezen clubblad Steek Onder Water, was als tiener ooit uitgenodigd voor selectietrainingen van het district, maar gaf daar na zes sessies de brui aan. "Ik wil wel winnen, maar houd niet van topsportmentaliteit," stelt de Bergambachte. "We zijn wel van plan dit seizoen de sprong naar het linkerrijtje nog te maken. En anders moet dat volgend jaar maar gebeuren."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK