Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Somsen en Runhard winnen Bereveldrit

  •   159 keer gelezen   Sport

BENSCHOP • Patrick Somsen (masters) en Yannick Runhart (amateurs/sportklassers) wonnen zaterdag in Benschop de Bereveldrit in hun categorie. De Stolkse amateur Remco Schellevis werd zevende.

Aaltenaar Somsen verraste de concurrentie met een bliksemstart. Hij bouwde op de grasstroken rondom de accommodatie van voetbalvereniging Benschop een fikse voorsprong op. De tegenaanval van favoriet Maikel Govaarts (Drunen) kwam te laat. Wilfred Veldkamp (Kamerik) werd derde.

Jaap den Ouden (Bergambacht) en Matthieu Hendriks (Lekkerkerk) klasseerden zich in het sterke veld respectievelijk als 20ste en 23ste.

Onbedreigd
Nationaal kampioen Yannick Runhart duldde in 'zijn' wedstrijd geen concurrentie. De 24-jarige Apeldoorner reed vanaf de start aan kop en won onbedreigd. Favoriet Klaas Groenen (Boxtel) en Raymond van de Kruisweg eindigden als tweede en derde 

Niet ver daarachter passeerde Remco Schellevis als nummer zeven de meet. "Het was een technisch parkoers met veel korte stukken en bochten," vertelde de oud-voetballer na afloop. "Lange modderstroken zaten er helaas niet in. De top-3 was voor mij vandaag een maatje te groot."

Schoonhovenaar Ando Overbeek werd 27ste.

Oranjeleeuwinnen
De organisatie had de regie weer uitstekend in handen. Bijna niemand glipte langs de vrijwilligers het parkoers of hoofdveld op. Alleen voor de oranjeleeuwinnen Shanice van de Sanden uit IJsselstein en haar ploeggenoot Danique Kerkdijk (Deventer) maakte Corstiaan Bleijenberg, die de oversteekplaats voor de kantine beveiligde, een uitzondering. Zij kregen toestemming om op het Benschopse kunstgras een looptraining af te werken.

"In mijn woonplaats waren alle accommodaties gesloten," verklaarde Van de Sanden. "Vroeger heb ik met de jeugd van VVIJ hier vaak gespeeld. Mooi dat we hier terecht konden."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK