Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Desley Steenbergen steunpilaar bij Cabauw

  •   568 keer gelezen   Sport

CABAUW • Met zijn 24 jaar is Desley Steenbergen al een van de routiniers in het sterk verjongde elftal van zondagderdeklasser Cabauw, dat zijn draai nog niet gevonden heeft. Dit seizoen wonnen de Cabauwenaren pas een wedstrijd.

"Bakkie koffie?", zijn de eerste twee woorden van Desley Steenbergen als ik de kantine van Cabauw binnenloop. De verdedigende middenvelder is geblesseerd en draait een doordeweekse bardienst nu hij niet aan de training kan deelnemen. "Zo werkt dat hier," zegt hij lachend. "Als ik me nuttig kan maken voor Cabauw, dan doe ik dat."

Vanaf zijn vijftiende maakt de huidige transportplanner bij de Schoonhovense hoofdsponsor Wex Holland deel uit van het eerste elftal van Cabauw. De toenmalige trainer Sjoerd Woudenberg liet een aantal junioren vervroegd overstappen naar de senioren. "Met onder anderen Kees Spruit stroomde ik door naar de hoofdmacht," aldus Steenbergen. "Enkele jaren later stond er een jong ingespeeld team op het veld met Nik Jongbloed als topschutter. We promoveerden onder leiding van Richard Mank naar de derde klasse, waarin we ons handhaafden. Helaas namen vorig jaar zes basisspelers afscheid en dat gemis kunnen we nog niet opvangen."

In de spits moeten de tieners Tom van Dijk en Rutger de Lang de naar VVIJ vertrokken Nik Jongbloed vervangen. Nick en Friso Nagel zijn niet meer van de partij en de vertrekkende trainer Mo Duzgun nam in zijn spoor Osman Aslam mee.

Steenbergen: "Matthijs Vermond woont tegenwoordig in Utrecht en stopte ook. Onze doelman André Slootjes is geblesseerd. Robin Steenkamer uit het derde, de enige die ouder is dan ik, vervangt hem. De 'jonkies' kunnen best aardig voetballen, maar missen de ervaring. Op sommige mementen zit het tegen. Een paar keer verloren we maar met een goal verschil. In onze klasse zijn acht ploegen veel te sterk voor ons, maar met de vijf onderste clubs kunnen we ons wel meten. Vorig jaar speelden we na de winterstop best goed en werkten we ons op naar de middenmoot. Hopelijk gebeurt dat nu weer."

Desley Steenbergen is naast eerste elftalspeler met Jeroen van Vliet al vier jaar trainer van het meisjesteam onder 19. "Ik moet daarmee stoppen, want ik ga in Cabauw op mezelf wonen en het bedrijf waarvoor ik werk gaat verhuizen naar een groter pand," vervolgt de aanvoerder van de 60-jarige dorpsclub berekenend. "Ik ga het dus wat drukker krijgen. Ik blijf uiteraard wel beschikbaar voor het eerste elftal."

Voetballen doet hij al vanaf de F'jes bij Cabauw. "Ik heb nooit de ambitie gehad om elders te gaan spelen. Hier zitten al mijn vrienden. Bovendien zie ik ondanks onze slechte start de toekomst voor Cabauw rooskleurig in. In Rob Wolsleger hebben we een trainer, die ervaring heeft met het opbouwen van een jong team. We hebben er vertrouwen in dat het goed komt. Met de huidige groep kunnen we bovendien jaren vooruit."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK