Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Guido de Gruijter: 'Menigeen verklaart me voor gek dat ik blijf keepen'

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Wie diverse keren aan zijn knie is geopereerd, zou zich wel twee keer bedenken om weer onder de lat te gaan staan. De ervaren doelman Guido de Gruijter (33) laat vierdeklasser Ammerstol echter niet in de steek.


"Ik wissel deze positie af met Coen van der Schee, een jonge keeper met potentie. In principe zouden we evenveel wedstrijden op doel staan, maar door een blinde darmontsteking is dat er niet van gekomen. Omdat het herstel lang vergde was dit pas mijn derde wedstrijd van het seizoen. Daarom ben ik de komende weken present. Ik moet nog veel duels inhalen om op hetzelfde gemiddelde als Coen uit te komen."

Clubman
De Gruijter is een echte clubman, ook al bracht hij zijn jeugdjaren door bij ADO Den Haag. Het Ammerse talent brak vanwege zijn blessuregevoeligheid niet door bij de Haagse profclub. De bewuste knie mist inmiddels de binnen- en buitenmeniscus en een kruisband. Die is later met spieren uit het bovenbeen gerepareerd. "Menigeen verslijt me voor gek dat ik blijf keepen, maar ik vind het leuk en laat mijn club niet in de steek", zegt hij na de wedstrijd tegen CKC, die nogal ongelukkig met 0-2 werd verloren.

Guido de Gruijter speelde vorig seizoen een belangrijke rol in de redding van prestatievoetbal. Dat de spelers voor de zaterdag kozen, was niet zo gek. "Maar het gevaar bestond dat te veel jongens zouden afhaken. Dat hebben we met veel inspanning kunnen voorkomen. Daardoor voelde ik me verplicht om het goede voorbeeld te geven. Afhaken zou verkeerd uitgelegd kunnen worden. Zolang ik heel blijf, ben ik beschikbaar. Alleen moet ik de trainingen overslaan, omdat ik keeperstrainer ben bij Gouderak en Stolwijk."

De vertegenwoordiger maakt dus lange dagen, maar hij vindt het prima. "De voetbalsfeer is prettig en de clubs waar ik kom zijn heel gezellig. Ammerstol maakt bovendien een prima seizoen door. Er wordt gedisciplineerd gevoetbald en we zijn voor niemand bang. Die derde plaats hebben we bereikt door collectieve inzet en flair."

Mis
Daarom was het jammer dat Ammerstol na noeste arbeid een punt weggaf tegen koploper CKC. De rood-witten hadden ten minste een gelijkspel verdiend, maar twee minuten voor tijd ging het alsnog mis. Michel Rozendaal zou volgens scheidsrechter Schuitemaker de bal met de arm uit het doel hebben gewerkt. Vanaf elf meter schoot CKC-speler Jeffrey Bourne dankbaar raak: 0-1. Ammerstol koos daarna massaal de aanval en zag CKC in de 90ste minuut via een snelle counter 0-2 aantekenen door Nick Koster.

De nummer drie van 4F had daarvoor mogelijkheden om zelf aan de leiding te komen, maar was voorin te slordig. Trainer Chris van der Weide miste de broers Mick en Yori de Lange, die met hun vader Ben in de Premier League de Londense derby Arsenal-Tottenham Hotspur bijwoonden.

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier