Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• 48 junioren en vijf begeleiders poseren voor de Max Aicher Arena.
• 48 junioren en vijf begeleiders poseren voor de Max Aicher Arena. (Foto: Stephan Tellier)

STV Lekstreek weer op trainingskamp in Inzell

  •   526 keer gelezen   Sport

KRIMPENERWAARD • STV Lekstreek is voor de 41ste keer op trainingskamp in het Zuidduitse Inzell. Bijna vijftig junioren en vijf begeleiders, die op de foto poseren voor de Max Aicher Arena, slijpen er hun schaatskunsten bij.

Patrick Roest kwam zondag in Inzell in actie tijdens een trainingswedstrijd op de 1.500 meter. Hij noteerde 1.45,75.

Sponsoravond
TV Lekstreek blijft overigens maar groeien. De kersverse Nederlands kampioen heeft het succes niet alleen te danken aan de schaatsers, maar ook aan de sponsors die de vereniging financieel steunen.

Een aantal jaar geleden is de vereniging daarom begonnen met een businessclub (Vrienden van Lekstreek) om meer binding te krijgen met de sponsors en hun de kans te bieden contact met elkaar te hebben. Onlangs organiseerde de businessclub het eerste evenement. In de Arendshoeve, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor KW Horeca, was een avondvullend programma samengesteld voor ruim vijftig huidige en toekomstige leden van de businessclub. Marco Hoogerland van de 'talentenacademie' praatte de avond aan elkaar en nam de aanwezigen mee in de route die een sporter moet afleggen om aan de top te komen. Daarbij sprak hij met verschillende talenten over hoe belangrijk voor hen de club is bij het bereiken van hun doel als schaatser.

Ook waren er twee Lekstrekers in de zaal die al grote prestaties hebben geleverd in de schaats- en wielersport. Erik-Jan Kooiman, houder van het werelduurrecord, winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht en twee keer medaillewinnaar op het WK schaatsen (10.000 meter), ging samen met Iris Slappendel, Nederlands Kampioen wielrennen (2014), in gesprek met Hoogerland over hun successen. Waarna ook Hein Otterspeer en Patrick Roest via een videoverbinding vanuit het Zuid-Duitse Inzell een aantal vragen konden beantwoorden.

Vrij duur
Berit van Dobbenburgh, voorzitter van STV Lekstreek, benadrukte nogmaals hoe belangrijk het is dat er bedrijven zijn die deze en alle andere leden willen ondersteunen. ''Schaatsen is een vrij dure sport. Naast het materiaal en de kleding, zitten er veel kosten in de trainingskampen, reizen en de huur van de ijsbanen. Het is belangrijk om de sport voor iedereen betaalbaar te houden. Door middel van sponsoring is dat te doen en dat kan bij STV Lekstreek al voor 175 euro per jaar (bronzen lidmaatschap)."

Vervolgens was er voor alle aanwezigen een buffet, waarbij er in de zaal genetwerkt kon worden. Met succes, want het evenement heeft inmiddels enkele nieuwe businessclubleden opgeleverd.

(tekst: Jim Tellier)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK