Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ingmar Burema wurmt zich een weg tussen twee tegenstanders.
• Ingmar Burema wurmt zich een weg tussen twee tegenstanders. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

'Kanarie' Ingmar Burema terug op oude nest

  •   445 keer gelezen   Sport

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Niet iedere getalenteerde voetballer breekt door bij een profclub. Ingmar Burema (20) weet dat nu ook. Hij keerde na enkele omzwervingen terug bij Spirit.

Ingmar begon zijn loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de geel-witten, voetbalde vanaf de C-junioren drie seizoenen bij het Rotterdamse Excelsior en stapte als A-junior over naar topamateurclub Barendrecht. Nu is hij terug bij zijn oude liefde Spirit. De cirkel is dus rond voor de hbo-student fysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam. Hij was vorig seizoen het plezier kwijt in het spelletje. "Het liep niet zoals ik wilde. Dat gold niet alleen voor mij maar voor meer spelers van Barendrecht. De meesten zijn dan ook vertrokken. Daar zullen ze bij Barendrecht niet wakker van liggen, want ze trekken in juni gewoon een nieuw blik met spelers open."

Voor Ingmar Burema lag de terugkeer naar de club waar hij ooit begon voor de hand. "Spirit had me al eerder benaderd. Voordat ik in 2016 als A-speler naar Barendrecht overstapte, waren er contacten. Ik wilde echter op een zo hoog mogelijk niveau blijven voetballen. Daarom heeft de terugkeer nu pas plaats."

De Ouderkerkse jongeling heeft in de loop der jaren op diverse posities gespeeld. "Ik kwam bij Excelsior in beeld tijdens een talententraining. Deze club had destijds een samenwerkingsverband met Spirit. Ik was een half jaar op proef op Woudestein, voordat ik werd toegelaten. Ik begon op het middenveld, werd later spits en eindigde als linker vleugelverdediger. Die laatste positie lag me niet. Daar kwam ik al snel achter. Ik speel het liefst op links, maar dan wat verder naar voren. Dat kan op het middenveld of op de vleugel. Tegenwoordig maakt dat trouwens niet zoveel uit. Als je een overwicht hebt, speel je op de helft van de tegenpartij. Als het tegendeel gebeurt, kom je nauwelijks over de middenlijn. Voetbal is een compact spelletje geworden."

Hij speelt nu met meer motivatie dan een jaar geleden. De rentree bevalt hem opperbest. "Spirit is een hecht team met veel kwaliteit. De concurrentie is groot. Er komen zomaar 14 spelers in aanmerking voor een basisplaats. Dat houdt je scherp."

Tevreden
Ingmar Burema is tevreden over de ontwikkelingen bij Spirit. Na drie overwinningen hebben de 'Kanaries' de bovenste plaats in handen in 2D. Zaterdag werd Nieuwenhoorn op eigen veld met 4-2 verslagen. De bezoekers kwamen met 0-1 voor, maar Kevin Kriek zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker. Na rust duurde het lang voordat het evenwicht werd verbroken. Laurens Visser scoorde in 76ste minuut uit een hoekschop 2-1 en daarna 3-1. Nieuwenhoorn bracht de spanning nog even terug (3-2), maar Julian Rook bracht de geel-witten definitief in veiligheid: 4-2.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK