Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Impressie van een padelbaan.
• Impressie van een padelbaan.

Tennisvereniging HLTC Bergvliet gaat voor ‘padel’

  •   153 keer gelezen   Sport

HAASTRECHT • HLTC Bergvliet in Haastrecht heeft tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering groen licht gekregen om 'padel', een mix van tennis en squash, binnen de vereniging te introduceren. 

Nadat voorzitter Bert van Noord de uitslag had gedeeld, werd de padel-werkgroep gefeliciteerd. De werkgroepleden hebben  in ruim een jaar tijd de padelsport onder de loep genomen, leveranciers gesproken en alle mogelijkheden bekeken.

Forse investering
Bergvliet is nu een financieel gezonde vereniging en wil dit uiteraard blijven. Er zijn dan ook financiële voorwaarden gesteld aan het uitvoeren van het plan, vertelt Gert Kalmeijer namens de werkgroep: "We praten over een investering van anderhalve ton. Het is de bedoeling dat er twee padelbanen op het grasveld naast de tennisbanen komen. Dat gebeurt op grond die in de vorige eeuw door het toenmalige bestuur, met een vooruitziende blik, is aangekocht. Een mooie en ruime plek waar in de toekomst eventueel nog meer padelbanen kunnen worden aangelegd."

De kosten van de aanleg zijn extra hoog doordat de banen met 16-meter lange palen moeten worden onderheid. "We willen de financiering contributie-neutraal houden. Met andere woorden: er mag geen contributieverhoging worden doorgevoerd. Bij een lidmaatschap op Bergvliet kan je dus voortaan zowel tennis als padel spelen. Daarnaast zullen verhuur, clinics, lessen, het zomerlidmaatschap en de mogelijkheid van bedrijfsuitjes onderdeel zijn van het financieringsplan."

Padel wordt door Bergvliet gezien als een manier om de (landelijke) tendens van het dalende aantal tennissers een halt toe te roepen. "De tennissport is aan het vergrijzen. Padel, een mengeling van tennis en squash, is de snelst groeiende sport binnen Nederland: van tien banen in 2015 naar inmiddels meer dan 210 banen nu. De KNLTB omarmt de nieuwe tak van de tennissport en de verwachting is dat padel de komende jaren blijft groeien." 
 
Jubileum
Aankomend jaar viert HLTC Bergvliet haar 50-jarig jubileum, een mijlpaal in de clubgeschiedenis. "Als alles meezit kunnen de twee padelbanen bij de start van het jubileumjaar in gebruik worden genomen. De vereniging zal deel kunnen gaan nemen aan de padelcompetitie en als klap op de vuurpijl, naast het 40-plus en de twee open tennistoernooien, in augustus 2019 een padel-toernooi organiseren", kijkt Gert Kalmeijer graag vooruit.

Bergvliet is binnen de gemeente Krimpenerwaard en Gouda de eerste tennisvereniging die padel introduceert. 
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK