Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Bergambacht krijgt in Ammerstol zege niet cadeau

  •   214 keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Bergambacht won in en tegen Ammerstol moeizaam met 1-2.

Binnen een kwartier namen de Bergambachtenaren na slordig Ammers verdedigen een 0-2 voorsprong en leek een makkelijke driepunter binnen handbereik. Pieter Meijer en Luuk Botter straften de fouten af.

Ammerstol kwam niet aan opbouwen toe en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Bergambacht kon niet meer imponeren.

In de tweede helft werden de speldenprikken van Ammerstol gevaarlijker en vreesde Bergambacht-trainer Bert Potuyt voor hetzelfde scenario als vorig jaar, toen een 0-2 voorsprong verspeeld werd. "Onnodig balverlies leidde tot een paar hachelijke situaties voor ons doel."

Toen Jordy de Graaf een breedtepass van Danny den Besten onderschepte, kon hij vrij opstomen richting doelman Roy Pons.

Pas in het zestienmetergebied kon De Graaf worden afgestopt. De prima leidende Goudse Robby Hornes zag in de felle tackle op het gladde veld een strafschop, die spits Jory de Lange benutte. Verder liet Bergambacht het niet komen.

"Jammer van die twee snelle tegengoals," stelde Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong. "In de tweede helft konden we wel druk zetten en na verkregen balbezit gevaarlijk worden."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK