Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Jan Timmer
video

Jubilerend TTV Smash KC: al 50 jaar plezier in tafeltennis

  •   302 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • De plakboeken kwamen tevoorschijn, er was een barbecue en leden, oud-leden en genodigden werden verwend met een sprankelende demonstratie: tafeltennisvereniging Smash KC vierde zaterdag op uitbundige wijze haar vijftigjarig bestaan.

"Mooi feestje hè!", glimlacht voorzitter Ab Muilwijk, nadat hij zich tussen de vele bezoekers door heeft gewurmd richting een vrije tafel in de tent naast het onderkomen van Smash. Muilwijk leidt het Schoonhovense tafeltennisbolwerk sinds 2012, het jaar waarin hij de clubleiding overnam van 'Smash-monument' Cees de Gruijter. "Onze club mag je zien als een gezonde vijftigjarige", zegt Muilwijk. "Het ledenaantal van rond de 45 is al een aantal jaren constant. Toen ik voorzitter werd hoopte ik dat we zouden kunnen groeien tot zestig, maar dat is tot op heden niet gelukt. Desondanks mogen we tevreden zijn. We hebben een mooie mix van wedstrijdspelers, recreanten en jeugd; van elke categorie zo'n vijftien man. En onze club is financieel gezond, dat is ook heel wat waard."

Desondanks kijkt de jubilerende vereniging zeker niet onbevangen naar de toekomst. "Er liggen gemeentelijke plannen voor wat betreft de toekomst van Schoonhoven-Noord, het bedrijventerrein waar wij gevestigd zijn met ons eigen clubonderkomen", vertelt Smash-secretaris Robin van Randwijk. "Op termijn willen ze hier huizen gaan bouwen. Ook wil de naast ons gelegen school gaan uitbreiden. Het is dan de vraag of wij kunnen blijven zitten op dit mooie plekje aan de Vlisterweg. We hopen er maar het beste van, maar vrezen dat het een lastig verhaal gaat worden. We zijn dan ook benieuwd met wat voor voorstellen de gemeente Krimpenerwaard gaat komen."

Henk Beljaars – lid van Smash sinds 1976, erelid en erevoorzitter- was één van de mensen die er in 2000 voor zorgde dat zijn tafeltennisclub een eigen onderkomen kreeg. Dit initiatief en zijn vele andere verdiensten gedurende zijn 37-jarig (!) voorzitterschap zorgden ervoor dat hij binnen Smash als een clubicoon wordt gezien. "Ik kwam hier tafeltennissen op aanraden van twee buurmannen. Ik had in militaire dienst wel eens een batje vastgehouden, maar was niet echt bedreven in deze sport. Dat veranderde snel. Ik kreeg er lol in en het ging van lieverlee steeds beter. Uiteindelijk heb ik tot 2012 competitie gespeeld. Met veel plezier. Hetzelfde gold voor mijn bestuurlijke activiteiten. Een jaar nadat ik lid werd, werd ik al benoemd tot secretaris en penningmeester-in-één. Ik kijk terug op prachtige jaren. Zo af en toe wip ik nog wel eens langs. Is altijd gezellig."

"Gezelligheid is ook voor mij het sleutelwoord", zegt Robin van Randwijk, speler van het eerste team. "Of je nu wel of niet goed bent in tafeltennis is bij Smash niet zo relevant. Het draait hier sinds de oprichting vooral om plezier maken. En dat doen we!"

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK