Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

SV Lopik: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

  •   634 keer gelezen   Sport

LOPIK • Het bestuur van sv Lopik kijkt in een open brief op de website terug op de uit de hand gelopen nacompetitiewedstrijd van afgelopen zaterdag. 'Wat een prachtige voetbalmiddag had moeten worden tussen ons eerste elftal en FC Hilversum 1, eindigde in een beschamende scheld- en vechtpartij. Wij betreuren dit voorval ten zeerste en keuren het nadrukkelijk af. Fysiek en verbaal geweld horen immers niet op en rond het voetbalveld thuis'.

Het bestuur meldt contact te hebben gehad met het bestuur van FC Hilversum om hun zienswijze op het incident in beeld te krijgen en ervaringen met elkaar te delen. 'Bovendien is er contact geweest met de verenigingsadviseur van de KNVB, die ons kan helpen bij de aanpak om incidenten zoals afgelopen zaterdag te voorkomen. Verder heeft de aanklager amateurvoetbal op basis van de schriftelijke aangifte van een KNVB-waarnemer ons gevraagd een verklaring in te dienen over het incident. De gevolgen van de eventuele sancties zijn nu nog niet te overzien. Onafhankelijk van de uitspraak van de KNVB zullen wij ons intern de komende periode beraden over eventueel te nemen stappen'.

Veilig
SV Lopik baalt vooral omdat het ruim twee jaar geleden is gestart met het traject 'Sportiviteit & Respect', als onderdeel van het beleidsplan. "Doel is om een positief sportklimaat te creëren op en rond de velden van sv Lopik. Zo zijn er theatervoorstellingen van de stichting Positief Coachen voor alle trainers/leiders, vrijwilligers en ouders georganiseerd en reiken we elk half jaar een prijs voor sportiviteit en respect uit aan het team met de hoogst behaalde score op het gebied van sportiviteit en gedrag. Wij willen immers een veilige, sociale vereniging zijn waar iedereen op een correcte en respectvolle manier met elkaar omgaat. Helaas hebben onze inspanningen hiervoor een behoorlijke deuk opgelopen door het incident van afgelopen zaterdag'.

Vervolgens: 'Voetbal is emotie. Maar ruzie en geweld is sportonwaardig, zinloos en levert uiteindelijk alleen maar verliezers op. Bovendien moet iedereen zich realiseren dat de voetbalsport een groot maatschappelijk belang heeft. Niet alleen voetballers, maar ook supporters hebben een voorbeeldfunctie. Het is dan ook zeer kwalijk dat veel jongere kinderen het incident op ons sportcomplex hebben moeten meemaken'.

SV Lopik beseft dat de calamiteiten een grote impact hebben gehad. 'Wij doen dan ook een dringende oproep aan alle leden, vrijwilligers en supporters van sv Lopik om onze spelregels aangaande sportiviteit en respect te respecteren, zodat een incident zoals afgelopen zaterdag nooit meer op ons sportcomplex zal plaatsvinden'.

Rake klappen
De wedstrijd tussen Lopik en Hilversum liep zaterdag volledig uit de hand. Voetballers maar vooral supporters gingen na afloop massaal met elkaar op de vuist. Daarbij vielen rake klappen. Ook werden vier rode kaarten uitgedeeld, twee aan spelers van Lopik en twee van Hilversum.
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK