• Joeri Ertner in actie.
• Joeri Ertner in actie. Foto: wijntjesfotografie.nl

TCK verder zonder kopman

Sportt 947 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het topklasseteam van tennisclub Krimpen (TCK) zal het deze voorjaarscompetitie waarschijnlijk moeten stellen zonder kopman Bart van den Berg.

Hij haakte vorige week af vanwege een hardnekkige polsblessure en zat ook zaterdagmiddag aan de kant tegen Dash '35 uit Dordrecht.

Niettemin won TCK dit duel met maximale cijfers: 6-0. Van den Berg baalt als een stekker, maar ziet in dat rust gewenst is. "Ik heb al langer last van die pols. Tijdens het Future-toernooi in Schoonhoven in september 2017 speelde dat voor het eerst. Sindsdien is het halen en brengen."

TCK zal zonder z'n sterkste tennisser het landskampioenschap niet snel prolongeren. Het eerste duel tegen Oud Wassenaar ging met 4-2 verloren. De grote zege op Dash '35 was dus zeer welkom. Hoewel de tegenstander weinig kans had, werd er toch felle strijd geleverd met de Dordtenaren. Wilco Geenen was absoluut niet tevreden over zijn spel, maar won wel.

Ook Joeri Ertner had de handen vol aan routinier Mark Willems, die echter met een inzinking te maken kreeg en met 7-6, 6-4 foeterend de kleedkamer opzocht.

Sven van Touw moest diep gaan toen hij zijn opponent door een mindere fase weer aan het tennissen kreeg. Het liep met een sisser af.

Rob van den Berg stak in een prima vorm. In de dubbels mocht de 16-jarige Luuk van Eeuwen bewijzen dat hij rijp is voor het hoogste niveau. Met partner Sven van Touw was de winst snel binnen.

Wilco Geenen en Rob van den Berg hadden meer moeite om hun partij in winst om te zetten. Na 10-8 in de derde set was het pleit beslecht.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden