Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De huldiging van de succesvolle beachvolleyballers.
• De huldiging van de succesvolle beachvolleyballers. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Talentvolle beachvolleyballers in het zonnetje gezet

  •   576 keer gelezen   Sport

KRIMPENERWAARD • De Krimpense Pluim, Krimpenerwaardse waardebonnen en bloemen van volleybalvereniging Voleco. De beachvolleyballers Elles Dambrink, Louise Bijlsma, Cas Westgeest en Jari Tournier vielen in de prijzen.

Het kwartet werd door de sportwethouders van beide gemeenten in sporthal De Drie Maenen gehuldigd vanwege hun fraaie prestaties afgelopen zomer. Deze ceremonie had eigenlijk op 7 december een complete verrassing moeten zijn voor de prijswinnaars, maar door de hevige sneeuwval werd die plechtigheid afgelast en verplaatst naar 21 januari.

Ook deze keer verliep het felicitatiemoment niet op rolletjes. Krimpenaar Jari Tournier moest op het laatste moment verstek laten gaan wegens opkomende griep en de woonplaatsen van Elles en Louise werden abusievelijk door elkaar gehaald. De bijbehorende oorkonde moet door de Krimpense delegatie opnieuw worden ingevuld.

Opmars
Voor de speelsters van Voleco maakte het allemaal niets uit. Ze bleven glimlachen in aanwezigheid van hun trotse ouders, opa's en oma's. De beachvolleybalkampioenen van Nederland bij de meisjes onder 15 jaar zijn zowel op het zand als in de zaal aan een stevige opmars bezig. Vooralsnog heeft het zaalvolleybal echter voorrang bij Elles en Louise, die beiden de 1.80 meter al ruimschoots zijn gepasseerd.

Ze maken deel uit van de piepjonge dames-selectie van Voleco en combineren dat vaak met een wedstrijd met meisjes-A op vrijdagavond. Tel daarbij de trainingsuren bij de talenten en je vraagt je af of er nog tijd is voor school. "Dat lukt best", zeggen ze in koor. "We zitten in atheneum 3 van het Krimpenerwaard College. Veel trainingen kunnen we samen bezoeken."

Grote buur Sliedrecht Sport lonkt reeds naar de tieners, maar Bijlsma en Dambrink geven voorlopig geen krimp. "Nu is alles nog te behappen. Je moet niet teveel tegelijk willen. Als het goed blijft gaan, komen er wel weer nieuwe kansen. Bij Voleco spelen we met een leuke groep leeftijdsgenoten en dat is ook wat waard", aldus het nuchtere duo.

Oversteek
Cas Westgeest (14) heeft de oversteek wel gemaakt. Met zijn Krimpense maat Jari Tournier maakt hij deel uit van jongens-B van Sliedrecht Sport. Gezien zijn lengte is de rol van spelverdeler of libero hem op het lijf geschreven. De leerling van het Rotterdamse Marnix Gymnasium heeft zijn zinnen gezet op beachvolleybal. "Jari is de aanvaller, passer en blokkeerder; ik ben spelverdeler en verdediger. We vullen elkaar goed aan."

Dat blijkt uit de successen. Bij het Nederlands kampioenschap greep de Ouderkerks/Krimpense combinatie brons en daarna pikten ze bij het Open NK zelfs de gouden medaille in. Cas en Jari steken meer tijd in het 'zandhappen' dan de eveneens gelauwerde jongedames. Eerstgenoemde was door een schouderblessure even uit de roulatie, maar door de aanpak van zijn tante – een fysiotherapeut – heeft hij nu geen last meer.

De Krimpense wethouder Arnold de Leeuw noemde de spelers en speelsters een voorbeeld voor hun leeftijdsgenoten. "Jullie verleggen grenzen."

Zijn collega Lavinja Sleeuwenhoek prees de opoffering van beide teams. "Maar jullie hebben er ook plezier in met elkaar, anders is de lol er snel van af."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK