Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De finales werden wel buiten afgewerkt.
• De finales werden wel buiten afgewerkt. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Regen teistert Berkenwoude Open

  •   keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE • Een aantal deelnemers aan de Berkenwoude Open moest zaterdag vanwege de gestaag vallende regen uitwijken naar de overdekte tennisbanen van Tingenijssel in Krimpen.


Het schopte het wedstrijdschema van het KIA Open behoorlijk in de war. Diverse halve finales in het dubbelspel moesten eerst worden afgewerkt, voordat zondagmiddag de finales plaatsvonden. Agnes Koert, voorzitter van TC Op Dreef, organisatrice en deelneemster, kon niets anders dan de slotdag vol plannen. "Iedereen wil toch graag z'n partijtje spelen. In een tennishal is weinig sfeer. Bovendien missen wij dan de inkomsten."

De sfeer leed niet onder de vertraging, ook al moesten de deelnemers soms lang wachten voordat ze de baan op konden. Dat lag ook aan het treffen tussen de Berkenwoudse favorieten Laurant Jurvillier en Onno van Haeften contra Erik van der Wouden en Guus van Zeelst in het herendubbel 5. Deze enerverende partij duurde ruim twee uur en werd door Van der Wouden en Van Zeelst met 7-5, 4-6, 4-6 gewonnen. "Het was een heerlijke pot", pufte Jurvillier na afloop. "We hadden niet gedacht dat we een set zouden pakken tegen deze jonkies."

Ook twee oud-spelers van DCV probeerden met voetbalinzicht hun tennispartij bij te sturen. Tim van Diejie en Rene Gerlach moesten in de finale HD7 echter hun meerdere erkennen in André Huijsmans en Remco Verhagen.

TC Op Dreef maakt overigens qua ledental een mindere periode door. De knusse vereniging telt nog 90 leden en dat betekent een halvering ten opzichte van de 'vette' jaren.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier