Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Reinier Overbeek dichtbij grote stunt

  •   keer gelezen   Sport

VLIST • De 15-jarige Reinier Overbeek had zaterdagavond in Vlist lange tijd uitzicht op een uniek record. In de jongenscategorie realiseerde hij met een afstand van 18.62 meter lange tijd de verste sprong van de avond. Alleen de Woerdense senior Jaco de Groot (20.90 meter) overtrof de Benschoppenaar in zijn laatste sprong.


Nog nooit in de historie van het polsstokspringen wist een springer uit de jongenscategorie de verste afstand van de avond neer te zetten. "Ik had graag de eerste willen zijn," vertelde nationaal jongensrecordhouder Reinier Overbeek na afloop. "Mijn winnende afstand moest te doen zijn voor de senioren, maar niemand kwam eraan."

De Groot, die vorige week de 22-metergrens passeerde, kon zijn leidende positie in het klassement verstevigen en deed dat 'gewoon'. "Hij is nu eenmaal met voorsprong de beste", moest ook Reinier Overbeek erkennen.

Junior Ricardo Faaij uit Haastrecht zegevierde in zijn categorie met een sprong van 18.23 meter en hield zijn plaatsgenoot Daniel Cluistra (16.90 meter) ruim achter zich. "Toen ik hoorde dat de finale geschrapt werd vanwege de invallende duisternis, heb ik mijn stok wat verder in het water gezet. Winnen is altijd leuk."

Bij de vrouwen slaagde de Benschopse Fabiënne Overbeek (13.92 meter) er niet in Dymphie van Rooijen uit Harmelen te verslaan. De favoriete voor de nationale titelstrijd van aankomende zaterdag in Jaarsveld noteerde een afstand van 15.86 meter.

Demi Groothedde (13.09 meter), die in haar woonplaats Jaarsveld bij de meisjes een medaillekandidaat is, eindigde voor de Haastrechtse springster Julia van Eijk (12.85 meter) als vierde. Een positie die ook Maik Backx uit Haastrecht (17.47 meter) bij de senioren voor zich opeiste.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten