Afbeelding
Foto: Janet de Graas

Beweegroute Haastrecht officieel geopend

Algemeen 476 keer gelezen

HAASTRECHT • Voldoende bewegen is belangrijk. Daarom bedachten Cesar-oefentherapeute Anita Thuis en fysiotherapeut Marije Bosboom samen met WelZijn Krimpenerwaard de Beweegroute Haastrecht. 

Josefien Versteeg maakte de ontwerpen van de borden en Marlinda Weijers zette de ontwerpen om in mozaiek.

Opening
Vrijdagmorgen opende wethouder Lavinja Sleeuwenhoek, in aanwezigheid van alle betrokkenen en sponsors, de beweegroute bij het startbord op het Concordiaplein in Haastrecht.

Op de mozaïekborden, die op verschillende locaties in Haastrecht zijn geplaatst, staan beweegoefeningen.

Op het startbord voor de huisartsenpraktijk op het Concordiaplein is de route vermeld, maar deze wordt ook zichtbaar door met een mobiele telefoon de QR-code te scannen die onder de mozaïekborden is geplakt.

Er zijn ook flyers met de route beschikbaar. Deze liggen bij de verschillende horecagelegenheden in Haastrecht, bij de huisartsenpost en bij bakker Arjan van der Eijk.

Gratis
Aanmelden voor de beweegroute is niet nodig; iedereen kan kosteloos meedoen.

Een deel van de route (oefening 9, 10 en 11) is vooralsnog niet toegankelijk vanwege de werkzaamheden aan de wijk Agterpoort. Plaatsing van deze borden volgt nog.

Cesar Oefentherapeute Anita Thuis begeleidt inwoners vanaf donderdag 24 juni wekelijks van 11.30 tot 12.00 uur kosteloos bij de beweegroute. Er wordt hiervoor verzameld bij het startbord van de Beweegroute voor de huisartsenpraktijk op het Concordiaplein. 

De initiatiefnemers verwachten dat de beweegroute ook in andere kernen in de Krimpenerwaard zal worden uitgerold, ‘want bewegen is goed voor iedereen’.

(foto’s: Janet de Graas)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden