• De Graaf Floris IV weg in Willige Langerak.
• De Graaf Floris IV weg in Willige Langerak. Foto: Floris Bakker

Geen ‘plusgebied’ in Willige Langerak

Algemeen 965 keer gelezen

WILLIGE LANGERAK • In acht van de negen dorpskernen zijn zogenaamde plusgebieden vastgesteld in de beleidsinrichting meerjarenonderhoudsplannen, waarmee de Lopikse raad dinsdag unaniem instemde. Een amendement van raadslid Connie Hogendoorn (CDA) om de karakteristieke Graaf Floris IV weg in Willige Langerak toe te voegen aan het rijtje plusgebieden vond bij de andere partijen geen gehoor.

De plusgebieden bevinden zich op kenmerkende locaties met veelal een cultuurhistorische, landschappelijke of maatschappelijke waarde, zoals de Dorpstraat in Lopik, het centrum van Benschop of de Kerkstraat in Jaarsveld. Zij kenmerken zich door een hoger inrichtingsniveau.

Diskwalificatie
“Ik vind het een diskwalificatie voor Willige Langerak, dat er in de andere acht kernen wel plusgebieden worden aangewezen,” mopperde Connie Hogendoorn, die in Willige Langerak geboren is. “Ik weet dat een deel van Willige Langerak in het verleden is opgegaan in Schoonhoven, thans de gemeente Krimpenerwaard, en dat in het Lopikerwaardse deel de school is opgeheven. Het schoolgebouw is nu het buurthuis ’t Wilgegat en ligt aan de Graaf Floris IV weg. Naar mijn mening is deze locatie de kern van Willige Langerak.”

Pleister
De pleister op de wonde, dat het Lopikerwaardse deel van de kern Willige Langerak een mooi buitengebied is, kon Hoogendoorn niet op andere gedachten brengen. De raad schaarde zich achter de opmerking, dat de officiële kern in de gemeente Krimpenerwaard ligt.

“Als de gemeente Lopik na een herindeling gaat opschalen, waar blijft Willige Langerak dan in het kernenbesluit?”, merkte een getergde Connie Hogendoon nog op, die tijdens haar pleidooi in de zoomvergadering onderbroken werd door het oorverdovende lawaai van voorbijrazende motorrijders, die de Lekdijk meden, maar nu de Lopikerweg Oost als racebaan gebruikten.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden