• Noortje (cbs De Ark in Bergambacht) nam het eerste boekje in ontvangst.
• Noortje (cbs De Ark in Bergambacht) nam het eerste boekje in ontvangst.

Gratis kennismaken met ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten

Algemeen 756 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Team Sportservice Krimpenerwaard heeft de eerste boekjes Sjors Sportief en Sjors Creatief gepresenteerd.

Hiermee kunnen de 4.300 basisschoolleerlingen in de gemeente Krimpenerwaard ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten -van atletiek en turnen tot en met schilderen en koken- ontdekken, vaak gratis. “Op de website www.sjorssportief.nl wordt gedurende het jaar het aanbod aangevuld met leuke en uitdagende activiteiten/sporten”, meldt Gert-Jan Klop, regiocoördinator bij Team Sportservice.

Stimuleren
Sjors Sportief en Sjors Creatief is financieel mogelijk gemaakt door het stimuleringsbudget van het Sportakkoord Krimpenerwaard. Dit op initiatief van Team Sportservice in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders.

Gert-Jan Klop: “Zowel de gemeente Krimpenerwaard als Team Sportservice vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.”

Bewezen
In ruim 120 andere gemeenten heeft de formule zich al bewezen. “Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.”

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 17 februari via de website. Gert-Jan Klop: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden