• De brand die uitbrak in 't Onderdak is hoogstwaarschijnlijk aangestoken.
• De brand die uitbrak in 't Onderdak is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Foto: wijntjesfotografie.nl

Sloop ‘t Onderdak veel duurder dan begroot

Algemeen 1.174 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen aan den IJssel is aanzienlijk meer geld kwijt aan de sloop van gebouw ‘t Onderdak. Er was 250.000 euro beschikbaar gesteld, maar de klus kostte ruim 110.000 euro meer. 

Diverse incidenten hebben geleid tot een fikse overschrijding van het budget. Zo is er gedurende de uitvoering twee keer asbest verdacht materiaal aangetroffen dat voorafgaand aan de sloop niet was ontdekt. Het asbest zat op plekken die niet onderzocht waren. Het stilleggen van de sloop en de vertraging zorgden voor extra kosten.

Gedurende de sloop is er minimaal twee keer ingebroken in het pand. Er moesten aanvullende maatregelen worden genomen om het bouwterrein extra af te sluiten. Gedurende de inbraken zijn er zaken gesloopt die niet gesloopt hadden mogen worden. Zo is de wand tussen gymzaal en ‘t Onderdak opengebroken om toegang te krijgen tot de gymzaal. Er is ook veel overhoop gehaald. ‘s Avonds en in het weekend is er surveillance ingehuurd om het pand te beveiligen.

Brand
Op 25 februari brak er brand uit in het te slopen pand. De brand is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Omdat er nagenoeg geen kosten als gevolg van de brand te claimen vielen, keerde de verzekeraar ook niks uit. Wel is de surveillance vervangen door een beveiliging van het terrein met camera’s. Ook dit zorgde weer voor extra kosten.

Naast de extra werkzaamheden wordt een belangrijk deel van de overschrijding door de BTW. Bij de aanvraag van het krediet is er ten onrechte vanuit gegaan dat de BTW verrekend zou zijn. Dit bleek niet het geval, zodat de kosten alleen al daardoor ruim 63.000 euro hoger zijn dan geraamd.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden