• Indira Flipse speelt de rol van het sportieve meisje Rachida in de film 'Engel'.
• Indira Flipse speelt de rol van het sportieve meisje Rachida in de film 'Engel'. Foto: Still uit de film Engel

Rol voor Schoonhovense in film 'Engel'

Algemeen 2.170 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het is een droom die uitkomt voor de 13-jarige Indira Flipse uit Schoonhoven: ze speelt een rol in de jeugdfilm 'Engel'. Zondag (vandaag) was de première.

Indira mocht over de rode loper die voor het Hilversumse Filmtheater was uitgerold. Dat vond ze heel cool, "maar ik was vooral benieuwd naar de film. Ik had alleen de scènes gezien waarin ik zelf speel. Nu kon ik eindelijk de hele film bekijken."

Wensklokje
'Engel' vertelt het verhaal van het onzekere meisje Engel dat op een dag een magisch wensklokje vindt dat haar leven totaal verandert. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Indira speelt in de film de rol van Rachida, een 'jongensachtig' meisje dat bij Engel in de klas zit. De rol was haar op het lijf geschreven, vertelt haar moeder Els Flipse. "Indira is in het normale leven een hele stoere meid. Ze is heel sportief gekleed en draagt altijd sneakers. Dus deze rol lag haar wel."

Via het castingbureau waar Indira staat ingeschreven, verkreeg ze de rol. Helemaal onervaren was ze ook niet voor de opnames van de film begonnen. "Ik heb vooral veel reclames gedaan, onder andere voor KPN, Eneco en het online leerplatform Squla. Acteren voor een camera was me dus niet vreemd." 

Het script kreeg ze, maar Indira mocht haar teksten niet uit het hoofd leren. "Pas op de set nam je alles door, dat zorgde ervoor dat je je teksten heel 'natuurlijk' uitsprak."

Indira had volgens haar moeder al op jonge leeftijd de ambitie om in een film te spelen. "Ze zag een keer op de Haven hoe ze bezig waren met het opnemen van een scène voor de film Meester Kikker. Dat vond ze zo leuk. 'Ik wil dat ook', zei ze toen ze thuis kwam. Toen heb ik haar ingeschreven bij een castingbureau. Het leuke is dat Yenthe Bos, die ze toen zag spelen in het centrum van Schoonhoven, nu ook meespeelt in Engel."

Vakanties
In totaal moest Indira op negen draaidagen opdraven in Amsterdam. Heel veel lessen van haar sportopleiding op het Thorbecke VO in Rotterdam hoefde ze niet te missen. "De opnames vonden vooral in het weekend en in de vakanties plaats", zegt Els Flipse. "De opnames zijn vorig jaar oktober al begonnen. In het voorjaar gingen ze weer verder, maar toen brak al snel de coronacrisis uit. Gelukkig mocht de film worden afgemaakt en is -ie dus vanaf 5 augustus te zien in alle bioscopen in Nederland." 

Indira hoopt in de toekomst in meer films te mogen spelen. Haar moeder houdt een slag om de arm. "Het gaat er vaak niet eens om of je goed kunt spelen, maar of je in het plaatje past. Het is hartstikke leuk dat zij in een film speelt. Deze ervaring kan niemand haar meer afpakken."

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

• Indira Flipse mocht zondag over de rode loper bij de première van Engel.
• Indira Flipse met één van haar medespeelsters uit de film Engel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden