Afbeelding
Foto: Erik van Kordelaar

Lucas van Eijk verrast in Linschoten

Algemeen 573 keer gelezen

LINSCHOTEN • Lucas van Eijk (Haastrecht) was zaterdag de verrassing van de wedstrijd in Linschoten. Met een nieuw persoonlijk record in zijn eerste sprong van 19.88 meter won de polsstokverspringer bij de junioren en had hij zelfs niet misstaan tussen de toppers van de senioren.

Hierdoor moest zijn grote concurrent, Reinier Overbeek uit Benschop, al vanaf het begin risico nemen. Dit resulteerde in 19.58 meter, een aantal natsprongen en uiteindelijk een tweede plaats. Guus Hoogland (Montfoort) werd derde met een verdienstelijke 18.22m.

Jaco de Groot (Kamerik) won de wedstrijd bij de senioren met 20.08 meter. In de voorronde ging Thomas van Midden (Vlist) nog aan de leiding met 19.61 m, waarmee hij wel tweede bleef. Wilco van Amerongen (Benschop) kon zijn eerste sprong van 19.41 niet verder uitbouwen.

Bij de dames heeft Wendy Helmes (IJsselstein) de leiderstrui in handen genomen met haar 14.14 m. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Julia van Eijk (Haastrecht) werden tweede en derde met 13.76 en 13.50 m. 

Bij de jongens won Roy Velis (Benschop) met 18.07 meter. Tweede werd Mark van der Horst (Schoonhoven) met 17.94 m. Harmen Timmerarends (Montfoort) behield zijn leiderstrui en werd derde met 17.55 m. 

In de meisjes topklasse won Suzanne Mulder (Vlist) ook deze wedstrijd. Haar eerste sprong van 14.03 meter was al voldoende voor de winst. Laura Maaijen (Haastrecht) werd tweede met 13.77 meter, Lieke Stolwijk (Bodegraven) volgde met 11.68 meter. 

Komende woensdag en zaterdag zijn de wedstrijden in Vlist.

Ronald van Bemmel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden