• Wethouder Anthon Timm probeerde maandagochtend de fietslift uit die op de betonnen trap aan de Algerabrug is geplaatst.
• Wethouder Anthon Timm probeerde maandagochtend de fietslift uit die op de betonnen trap aan de Algerabrug is geplaatst. Foto: wijntjesfotografie.nl

Fietslift geplaatst aan trap Algerabrug

Algemeen 857 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wethouder Anthon Timm opende maandagochtend de fietslift op de betonnen trap aan de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel. 

De lift is een elektrische band aan beide zijden van de trap. De band helpt fietsers om hun fiets de trap omhoog - en aan de andere zijde van de trap - omlaag te krijgen. Timm zegt dat het nieuwe systeem een blokkade wegneemt voor fietsers. “Op de Algeracorridor staat het autoverkeer regelmatig vast. De komende twee jaar wordt dit nog erger door werkzaamheden aan de grote kruising onderaan de brug. Wij hopen dat meer mensen de fiets pakken én hopen hen met de fietslift extra te enthousiasmeren.” 

Makkelijk
De kosten voor het plaatsen van de trap deelt de gemeente met de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De fietslift is makkelijk in gebruik. Fietsers klikken de fiets erin, waarna ze deze - met ondersteuning van de rolband - makkelijk de trap opduwen. Bij het afdalen remt de band de fiets af. Zo kom je als fietser bijna zonder weerstand veilig omhoog en omlaag. Het is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem. Als je bijvoorbeeld wat trager loopt dan gemiddeld, past het systeem zich aan je tempo aan.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden