• CDA-fractievoorzitter Jan Dekker vertrekt uit de Krimpenerwaardse politiek.
• CDA-fractievoorzitter Jan Dekker vertrekt uit de Krimpenerwaardse politiek. Foto: aangeleverd

CDA-fractievoorzitter Jan Dekker kondigt vertrek aan

Algemeen 460 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • CDA-fractievoorzitter Jan Dekker vertrekt uit de gemeenteraad van Krimpenerwaard. Dat heeft hij burgemeester Roel Cazemier laten weten. 

Tijdens de raadsvergadering van 15 juli neemt de inwoner van Bergambacht afscheid. Hij stopt omdat hij ruimte wil maken voor andere - veelal jongere - mensen die zich de afgelopen periode bij het CDA hebben aangemeld. Zo neemt de 26-jarige Irma Bultman, sinds 2018 actief als raadslid, het fractievoorzitterschap van hem over. Frank Moné uit Schoonhoven volgt Dekker op als raadslid. De 21-jarige Coen Hoogendijk uit Gouderak zal doorschuiven als commissielid.  

Dekker is al 45 jaar lid van het CDA, heeft verschillende bestuursfuncties vervuld en is lid geweest van een aantal raadscommissies in Bergambacht. De laatste twaalf jaren daarvan was hij intensief betrokken als voorzitter van het CDA Bergambacht en twee keer als CDA-lijsttrekker voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. "Dit is een prachtig mooie en zeer leerrijke periode geweest, waarin met veel mensen op een prettige wijze is samengewerkt. Met de eigen fractieleden, met de leden van de andere fracties en vooral met de burgers die mij goed wisten te vinden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Inclusieve picknicktafel in Middenweteringpark Krimpen a/d IJssel Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden