• De sloop van de woonblokken tussen Albert Schweitzerlaan en Boerhaavelaan is in volle gang.
• De sloop van de woonblokken tussen Albert Schweitzerlaan en Boerhaavelaan is in volle gang. Foto: Floris Bakker

Sloop woonblokken in Krimpen aan den IJssel in volle gang

Algemeen 5.458 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De sloop van woonblokken aan de Albert Schweitzerlaan en Boerhaavelaan in Krimpen aan den IJssel is in volle gang. Op de plek komen nieuwe woningen.   

De gemeente Krimpen aan den IJssel ziet de sloop als een kans om - in samenwerking met woningcorporatie QuaWonen - heel Centrum-Zuid op te knappen. Het gaat globaal om het gebied tussen Waardzicht, Boerhaavelaan, Nieuwe Tiendweg en Raadhuisplein.  

Water
Er is een plan in ontwikkeling dat uitgaat van de bouw van zes woongebouwen in het gebied. Deze gebouwen liggen in een 'parkachtige setting' met wandel- en fietspaden en veel water. De Albert Schweitzerlaan gaat verdwijnen; het centrum is straks vanaf de Nieuwe Tiendweg via de Boerhaavelaan bereikbaar.

De planning is erop gericht om in oktober de zogenaamde stedenbouwkundige kaders door de gemeenteraad vast te laten stellen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de plek, de massa en de hoogte van de gebouwen, waar groen en water komt, hoe het parkeren wordt opgelost en waar de straten komen. Daarna start de procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan. Het is de bedoeling om eind 2021/begin 2022 te beginnen met de bouw. 

Presentatie van het plan: 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden