• Kunstenaar Marco Bakker op de plek waar hij één van de tekeningen maakte, in Ouderkerk aan den IJssel.
• Kunstenaar Marco Bakker op de plek waar hij één van de tekeningen maakte, in Ouderkerk aan den IJssel. Foto: aangeleverd

Reizende expositie in bibliotheek Schoonhoven

Algemeen 279 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De reizende expositie ‘Krimpenerwaard-in de voetsporen van Otto Dicke’ begint op 1 juli in de bibliotheek van Schoonhoven. 

De expositietournee door de Krimpenerwaard zou eigenlijk al op 4 april feestelijk worden geopend, maar dit kon door de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. In de bibliotheek van Schoonhoven kunnen bezoekers tijdens de maanden juli en augustus tekeningen van kunstenaar Marco Bakker uit 2019 vergelijken met tekeningen van Otto Dicke uit 1954.

Dezelfde plek
Bakker tekende in september en oktober vorig jaar achttien dorps- en stadgezichten in de Krimpenerwaard die Dicke in 1954 ook al had getekend, precies 65 jaar later en vanaf exact dezelfde plek gezien. In de vergelijking zitten twee verhalen: die van 65 jaar aan veranderingen in de Krimpenerwaard en het verhaal van twee kunstenaars die op hun eigen manier hetzelfde onderwerp benaderden.

Na Schoonhoven is de expositie nog te zien in Haastrecht, Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. De expositietournee duurt acht maanden, tot en met februari 2021. De toegang is steeds gratis. Data en locaties staan op onderstaande website.


q aspectusaurei.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden