Afbeelding
Foto: Adri Verhoeven

Vernieuwd Silverhuys: ‘sieraad voor de stad’

Algemeen 982 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Onder grote belangstelling heeft wethouder Jan Vente vrijdagmiddag het compleet vernieuwde Schoonhovens Silverhuys van de familie Rikkoert, aan de Haven, officieel geopend. 

Het was nog een flinke klus om met een klein zaagje de zilveren draad in twee stukken te krijgen, waarna de sleutel van het pand beschikbaar kwam. Maar bij binnenkomst bleek het werk niet voor niets. De broers Perry en Ab Rikkoert hebben gekozen voor een totaal nieuw concept, om zo de bezoekers de ultieme zilverbeleving te laten ervaren. 

Hierbij is gekozen voor een open winkel met een 'natuurlijke routing'. "In deze nieuwe ambiance komt zowel het antieke juweel als het hedendaags zilver volledig tot zijn recht. Het DNA van de familie Rikkoert en onze medewerkers is goud en zilver, en dat is hier terug te vinden", aldus Perry en Ab Rikkoert.

Ook wethouder Jan Vente was blij verrast door het eindresultaat. "Op dagen als vandaag voel ik mij even wethouder van Schoonhoven Zilverstad. Naast de collectie antieke juwelen richt de familie Rikkoert zich met deze enorme verbouwing op de toekomst. Jullie versterken hiermee het imago van de Zilverstad." 

Esther van Vliet, bestuurslid van het Goud- en Zilversmidgilde Sint Eloy, noemde het vernieuwde Silverhuys een sieraad voor de stad. 

Adri Verhoeven
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden