Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto

Hoogbejaarde man overvallen in eigen huis in Krimpen aan den IJssel

  •   1192 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een 98-jarige man is zaterdag in Krimpen aan den IJssel overvallen in zijn eigen huis. Hij werd bedreigd met een vuurwapen door twee mannen. Zij bonden hem vast en gingen er met sieraden vandoor.

De overval gebeurde rond 10.00 uur 's morgens. Er waren op dat moment werklui bezig op het dak van de woning van de hoogbejaarde man. De overvallers belden aan en klopten een paar keer op de deur. Het 98-jarige slachtoffer, dat zelden de deur open doet als hij niemand verwacht, deed dat uiteindelijk wel. Misschien had het iets te maken met het dak, zo was zijn gedachte.

De mannen drongen meteen binnen en bonden de bewoner vast, terwijl ze hem bedreigden met een vuurwapen. Ze doorzochten het huis en gingen er met sieraden vandoor. De man bleef aangedaan achter. Hij wist zichzelf los te krijgen en belde de politie. Behoorlijk geschrokken, maar ongedeerd, kon hij zijn verhaal doen bij agenten.

"Hoe halen ze het in hun hoofd!", laat een rechercheur weten. "We gaan meteen aan de slag met sporen veilig stellen en bekijken de camerabeelden. We zetten alles op alles om de daders van deze laffe daad van straat te halen. En hopen echt dat getuigen zich melden en er mensen zijn die camerabeelden hebben, dat zou ons enorm helpen."

Signalement daders
De twee droegen donkere kleding en hadden hun gezicht bedekt. Beiden hadden een muts op en zijn tussen de 24 en 30 jaar. Wie iets heeft gezien of camera's heeft hangen waar de politie iets aan heeft, wordt verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }