Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De woningblokken in Lageweg hebben een moderne uitstraling gekregen.
• De woningblokken in Lageweg hebben een moderne uitstraling gekregen. (Foto: Limoen Communicatie)

Feestelijke oplevering opgeknapte huurwoningen Lageweg

  •   401 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Op het plein van de Koningin Julianaschool in Lageweg vindt op dinsdag 28 mei de feestelijke oplevering plaats van 42 huurwoningen. Die kregen in opdracht van woningbouwstichting 'Samenwerking' een flinke opknapbeurt. 

De woningblokken aan de Vlamingsweer, Oosterweer, Hoefweer, Wildertkade, Hoge Molenwerf en Nieuwlandsekade hebben een moderne uitstraling gekregen. Naast de zichtbare gevelverbetering zijn de huurwoningen van top tot teen aangepakt.

Het groot onderhoud begon met vloer-, spouwmuur- en dakisolatie. Nieuwe kozijnen, hoogrendementsglas en mechanische ventilatie zorgen voor extra comfort, wat tijdens de koudere dagen meteen merkbaar was. Het meest ingrijpende voor de bewoners was wel dat hun huizen wekenlang in de steigers stonden. Na de dakrenovatie werden de stellingen ingepakt met zogenaamde krimpfolie, wat nodig was om de werkzaamheden droog en uit de wind uit te voeren.

Zonnepanelen
Ed Goverde, voorzitter van woningbouwstichting 'Samenwerking beseft zich dat het onderhoud veel flexibiliteit van bewoners heeft gevraagd. "Wij bedanken hen voor alle geduld. Het resultaat is mooi en duurzaam. En vooral voor de huidige bewoners is het ook nog fijn dat er geen extra huur voor de verbeteringen is gerekend, dat hun totale woonlasten zelfs dalen. Door de isolerende maatregelen is iedere huurder enkele tientjes per maand goedkoper uit met stookkosten. En daar komt het voordeel van de geplaatste zonnepanelen nog bij: minder stroomkosten. We kunnen terugkijken op een belangrijke stap in de verduurzaming van ons woningbezit. Het resultaat mag er zijn!"

Momenteel wordt de laatste hand aan het project gelegd, bijvoorbeeld met de hermontage van zonwering en het plaatsen van luifels boven de voordeur. Het laatste blok komt binnenkort uit de steigers. "We kunnen niet wachten om nieuwe plantjes in de tuin te zetten", laat een bewoner weten.

Het project duurde langer dan verwacht. Flora- en faunawetgeving zorgde voor vertraging. Er moesten voorzieningen worden getroffen voor vleermuizen en vogels. "Nu met het lenteweer zien we al dat de geplaatste vogelvides bij de onderste rij dakpannen een veilige nestelplek bieden", verklaart uitvoerder Marco Cortenberghe van Willems Vastgoedonderhoud. "De vogels vliegen af en aan."

De feestelijke oplevering is van 16.00 tot 18.00 uur. Woningbouwstichting 'Samenwerking' zorgt voor een toepasselijk hapje en drankje.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }