Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De gestolen Yamaha met het kenteken MS-BX-40.
• De gestolen Yamaha met het kenteken MS-BX-40. (Foto: aangeleverd)

Dief gaat er tijdens proefrit in Krimpen aan de Lek vandoor met motor

  •   5559 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Ben Reijm uit Krimpen aan de Lek dacht zijn motor te verkopen voor een paar duizend euro, maar raakte het voertuig kwijt aan een onbekende man die een proefrit kwam maken en er met hoge snelheid vandoor ging. 

Reijm plaatste zijn blauwe Yamaha YZF-R6 twee weken geleden op Marktplaats. Een man toonde interesse en kwam zaterdagmiddag (4 mei, red.) langs om de motor te bekijken. Die stond klaar in Reijm's achtertuin. "Hij was onder de indruk en wilde graag een proefrit maken. Als onderpand liet hij wat geld achter. Via de steeg reed hij de straat op en gaf vervolgens flink gas. Op dat moment bekroop mij het gevoel dat hij niet meer terug zou komen. Erachteraan rijden had geen enkele zin: dat ding is bloedsnel." Na tien minuten besloot Reijm de politie te bellen.

Spaargeld
De Krimpenaar baalt vanzelfsprekend als een stekker. "Ik heb die motor ooit gekocht van mijn allereerste spaargeld. Door tijdgebrek kon ik er nog maar weinig op rijden. Daarom heb ik 'm - met pijn in m'n hart - te koop gezet. De motor moest een nieuwe eigenaar krijgen die er net zoveel plezier aan zou beleven als ik."

Reijm denkt niet dat hij zijn motor ooit nog terugziet, "maar wie weet heeft iemand 'm ergens zien rijden. Dat zou mooi zijn." De man die 'm heeft meegenomen, is een opvallende verschijning. "Hij had tatoeages op zijn handen, in zijn nek en zelfs op zijn oorlel. En hij had een zilveren tand."   

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }