Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Burgemeester tussen de deelnemers van het Gouden Uurtje.
• Burgemeester tussen de deelnemers van het Gouden Uurtje. (Foto: aangeleverd)

Burgemeester Vroom bezoekt Gouden Uurtje

  •   151 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel bezocht vrijdagavond het Gouden Uurtje, een tweewekelijks uur waarin er op een Pameijer-locatie wordt voorgelezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Een korte impressie van zijn bezoek. 

Vroom schudt bij binnenkomst iedereen hartelijk de hand. Dat hij zijn ambtsketting draagt vindt iedereen machtig interessant. Hij zoekt een plekje tussen de aanwezigen. Op de grote tafel voor hem staan allerhande voorwerpen: een zaag, een vuilnisemmer én veel boeken. Voorlezer Theo, reeds twaalf jaar als vrijwilliger actief binnen het Gouden Uurtje, leest vanavond voor uit het kinderboek 'Moemf heeft een vriend'. Thema van de avond: lente. Maar er wordt niet begonnen voordat het lied van het Gouden Uurtje is gezongen.

Interactie
Tijdens het voorlezen wordt er gelachen, terwijl fantasiedier Moemf en vriendje Sneeuwuil avonturen beleven en vindingrijke oplossingen bedenken. Theo weet merkbaar wat hij doet en zoekt continu de interactie met zijn luisteraars. Hij gebruikt er voorwerpen bij, laat platen zien, legt moeilijke woorden eenvoudig uit en deelt toepasselijke weetjes met de aanwezigen. Zij zijn geboeid, vinden het spannend, leven mee en barsten dikwijls smakelijk in lachen uit.

Verrassingen roepen een lach op, dat blijkt wel als Theo iets vertelt over een plastic zakje, zo'n zakje van tafel pakt, het omdraait en daar plots een enorme collectie zonnebrillen uit valt. Dat de collectie nog van pas komt blijkt even later, wanneer Moemf een zonnebril gebruikt in het verhaal en voorlezer Theo wel vier zonnebrillen op zijn neus zet. Ook de deelnemers willen wel eens even zo'n zonnebril op en burgemeester Martijn Vroom doet sportief mee.

Na afloop mogen deelnemers vragen stellen aan de burgemeester. 'Komt u uit Den Haag?' bijvoorbeeld. En, 'als Sinterklaas komt en u hem weer ontvangt, mag ik dan ook komen?' De burgemeester beantwoordt alle vragen geduldig, drinkt zijn kopje thee leeg en vertrekt als alle deelnemers huiswaarts zijn gekeerd.

Het Gouden Uurtje in Krimpen aan den IJssel vindt elke twee weken plaats, de ene keer op de groep aan de Zwaluwhof en de andere keer op een Pameijer-locatie in het Kortlandgebouw. Het is een initiatief van Bibliotheek aan den IJssel.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK