• Krimpenaar Minne Verboom hoopt zich te laten zien de komende periode.
• Krimpenaar Minne Verboom hoopt zich te laten zien de komende periode. Foto: wijntjesfotografie.nl

Minne Verboom weet nog niet waar hij staat

Sport 412 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Minne Verboom heeft een turbulente koersmaand achter de rug. De Ronde van Zuid-Holland werd gestaakt vanwege barre weersomstandigheden en de Omloop van de Braakman duurde vanwege een triest voorval niet lang.

Tijdens een trainingskamp in Griekenland in de maanden januari en februari legde de 19-jarige Minne Verboom, die rijdt voor de continentale ploeg SEG Racing, een goede basis voor dit seizoen. De tweedejaars belofte weet dat hij zich moet laten zien om in de toekomst een profcontract af te dwingen. In zijn eerste Nederlandse optreden, de Ronde van Groningen, pikte Verboom in de pelotonspurt nog net een prijsje mee.

"Ik had met de eerste waaier 100 kilometer op kop gereden," blikt Verboom terug, "maar in de finale kwam alles weer bij elkaar. Ik was tevreden over mijn manier van rijden. In de Ronde van Zuid-Holland de week erop zat ik opnieuw mee in de eerste groep. Het regende en stormde flink. Toen een hagelbui ons het fietsen moeilijk maakte, greep de organisatie in. De begeleidende motoragenten, die ook last hadden van het slechte weer, konden onze veiligheid niet meer garanderen. Na 120 kilometer werd deze klassieker afgelast. Ik voelde me sterk, maar een korte klassering bleef hiermee opnieuw uit."

In de Omloop van de Houtse Linies half maart greep Minne Verboom zijn kans. De oud-Nederlands juniorenkampioen tijdrijden demarreerde op het juiste moment op een kasseienstrook en kreeg elf man mee. Als niet-sprinter probeerde hij alleen weg te komen, maar zijn sterke medevluchters lieten de Krimpenaar niet gaan.

"Ik heb toen de sprint aangetrokken voor een rappe ploegmaat, die helaas geen goede benen had," vervolgt Verboom. "Ik baalde wel, want ik had hoger kunnen eindigen dan de negende plaats. De bevestiging dat ik conditioneel goed ben kreeg ik wel. In de Omloop van de Braakman wilde ik me opnieuw laten zien. Een renner (de 27-jarige Robbert de Greef, red.) kreeg na een lekke band bij het terugkomen tussen de volgauto's een hartaanval. Enkele kilometers later werd de wedstrijd geneutraliseerd. De schrik zat er goed in bij iedereen en er was uiteraard begrip dat de wedstrijd werd afgelast. Ik ben met een ploeggenoot, die halverwege in Brabant afsloeg, vanuit Zeeland op de fiets naar huis gereden om mijn kilometers te maken. Over dit gebeuren denk ik maar niet teveel na. Inmiddels heb ik vernomen dat de situatie van De Greef gelukkig stabiel is."

In april en mei rijdt Minne Verboom in internationale etappewedstrijden en klassiekers voor wat hij waard is. "Ik hoop dat ik door de ploegleiding geselecteerd wordt voor de belofte-uitgave van Parijs-Roubaix op zondag 2 juni. Mocht dat niet het geval zijn, dan start ik op 30 mei in de wielerronde van Lekkerkerk."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden