• De potroeden zijn door scheur- en roestvorming ernstig verzwakt.
• De potroeden zijn door scheur- en roestvorming ernstig verzwakt. (Foto: aangeleverd)

Bijeenkomst over restauratie Cabauwse Molen

  •   154 keer gelezen

CABAUW • De Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen houdt op zaterdag 30 maart een informatiebijeenkomst over de restauratieplannen voor de Middelste Molen.

De wipwatermolen uit 1773 is recent stilgezet. Door ernstige technische problemen was het volgens de stichting niet langer verantwoord de molen te laten draaien. 'Het risico is dat de wieken zouden kunnen afbreken omdat de monumentale potroeden (de basis van het wiekenkruis) door scheur- en roestvorming ernstig verzwakt zijn', zo staat in een verklaring. 'Verder dreigt de molen scheef te zakken door het wegspoelen van grond. Daarnaast zijn er diverse herstelwerkzaamheden aan het bovenhuis nodig, waaronder de bestrijding van de bonte knaagkever.'      

Tijdens de bijeenkomst in boerderij Kromwijk (Lopikerweg West 88 in Lopik) krijgen donateurs, omwonenden en belangstellenden informatie over de restauratiewerkzaamheden en de daarvoor benodigde financiële middelen. Ook zal het startschot gegeven worden voor acties en fondsenwerving. Aanvang is 11.00 uur. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich per mail aanmelden via: info@cabauwsemolen.nl.

www.cabauwsemolen.nl

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK