• De overhandiging van de award en cheque.
• De overhandiging van de award en cheque.

Koninklijke Otolift wint Smart Manufacturing Award

  •   462 keer gelezen

BERGAMBACHT • Koninklijke Otolift is uitgeroepen tot winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019.

Dit is bekendgemaakt tijdens de tweede 'Avond van de Maakindustrie', waar Otolift de Metaalunie Award uit handen van juryvoorzitter Anita van Gils ontving. Naast Koninklijke Otolift Trapliften waren ook GSE Dispensing en Vanmac genomineerd.

De directie van Koninklijke Otolift is er uiteraard blij mee: "We zijn al marktleider in Nederland, maar we willen wereldmarktleider worden. Wij hopen dit doel, mede door het gebruik van innovatieve oplossingen in onze fabriek, snel te kunnen bereiken."

Juryrapport
Volgens de jury heeft Koninklijke Otolift Trapliften zich op 'excellente wijze onderscheiden, omdat het bedrijf het ondernemend vermogen van de medewerkers stimuleert. Dit zorgt voor een toegevoegde waarde naar klant en medewerkers toe, maar leidt ook tot een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf. Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat geschreven software heeft ontwikkeld voor de procesbesturing. Het bedrijf heeft een diepe en indrukwekkende integratie van digitalisering'.

Juryvoorzitter Anita Van Gils: "Naast product- en procesinnovatie zet Otolift sterk in op organisatorische sociale innovatie."

Modulair
Koninklijke Otolift Trapliften, producent van trapliften, is zeer actief op het gebied van productontwikkeling. Het bedrijf ontwikkelde bijvoorbeeld een modulaire traplift, waardoor de levertijd kan worden verkort van enkele weken tot 24 uur.

Er wordt bij de ontwikkeling en productie van de trapliften gebruik gemaakt van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Hierbij neemt de digitalisering een grote rol in. Otolift kan op deze manier efficiënter en flexibeler produceren en de kwaliteit nog beter bewaken. Een goed voorbeeld van 'smart manufacturing' dus, aldus de jury.

Kika
Bij het winnen van de Metaalunie Smart Manufacturing Award hoort ook een geldbedrag. Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen overhandigde Otolift een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Koninklijke Otolift draagt de Stichting Kinderen Kankervrij al jaren een warm hart toe. Daarom doneert Otolift dit bedrag aan Kika.
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK