Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven

Krimpenerwaard viert Internationale Vrouwendag

  •   587 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Samen zingen, dansen, eten en vooral met elkaar in gesprek gaan, dat waren de ingrediënten waarmee Krimpenerwaard Intercultureel samen met een aantal dames van Beauty&Brains vrijdag Internationale Vrouwendag vierde.

Spreekstalmeester en coördinator van het evenement Geerilda Verstoep heette de tachtig dames in de aula van csg Willem de Zwijger in Schoonhoven niet alleen in het Nederlands welkom, maar deed ook knappe pogingen om dit in het Arabisch te doen.

"Moet je mij hier horen stuntelen en dan wil ik alleen maar goedendag zeggen", aldus Geerilda. "Complimenten daarom voor alle Krimpenerwaardse wereldvrouwen, die dagelijks moeten proberen om zich in de Nederlandse cultuur staande te houden."

Eén van de aanwezige vrouwen, Nuor, een jonge Syrische moeder van twee kinderen, en nog maar anderhalf jaar in Nederland, was ook naar Schoonhoven gekomen om met lotgenoten Internationale Vrouwendag te vieren. "Ik ben blij dat ik nu in Nederland woon en deze dag samen kan vieren. Door de oorlog in ons land hadden wij, niet alleen de vrouwen maar ook onze mannen en kinderen, sowieso geen rechten meer. Bij alles wat je deed moest je achterom kijken of het wel veilig was."

Nuor is blij dat zij nu in een vrij land als vrouw haar leven kan leiden. "Maar Syrië blijft mijn thuis en wanneer de oorlog voorbij is en ons land weer veilig is, hoop ik terug te keren. Om daar samen met alle krachtige Syrische vrouwen ons land weer een nieuwe toekomst te geven."

Adri Verhoeven

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK