Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Quiltgroep De Lekstekers viert tienjarig jubileum

  •   335 keer gelezen

LOPIK • De aanname dat vrouwen twee dingen tegelijk kunnen werd woensdagmorgen maar weer eens bevestigd. Quiltgroep De Lekstekers kwam in dorpshuis De Schouw bijeen om samen te quilten én het tienjarig jubileum van de groep te vieren. 

Naast gezellig met elkaar babbelen en 'tips en tricks' over de gezamenlijke hobby uit te wisselen, laten de dames hun naald en draad onafgebroken het werk doen en verschijnen er prachtige werkstukken. 

Kunstschilders
De quiltgroep, die maandelijks bij elkaar komt, bestaat uit een kleine twintig leden en is in maart 2009 gestart. Initiatiefneemster Helma de Jongh wilde haar deskundigheid graag met andere vrouwen delen en ook anderen stimuleren om te gaan quilten. Afgaande op het enthousiasme en de vaardigheid van de groep quilters, afkomstig uit de hele regio, is ze daar prima in geslaagd.

Door een verhuizing is De Jongh zelf niet meer actief binnen de groep, maar de passie is gebleven. Martha de Wit heeft het  stokje overgenomen en zij vertelt graag over haar hobby: "Soms voelen we ons wel een beetje kunstschilders. Quilters schilderen echter niet met verf maar met lapjes stof". 

Eén van de trouwe leden, Marjolijn Kruithof uit Bergambacht, toont graag zo'n kunstwerk. Zij heeft aan de hand van een foto het wereldberoemde kunstwerk 'Lucht en Water' van Escher nauwkeurig 'nagequilt'. De overige dames vallen even stil, want om dit te te maken is vakvrouwschap nodig. Marjolijn legt uit dat zij ongeveer twee maanden met het werkstuk bezig is geweest. "Na het bezoek aan de Escher-tentoonstelling in Leeuwarden liet dit schilderij mij niet meer los. Ik heb er eerst wel even op moeten broeden, maar ben heel blij met het eindresultaat."

Voor de meeste dames is dit topstuk misschien iets te hoog gegrepen, maar ook met het quilten aan de iets minder moeilijke werkstukken beleven zij veel plezier. Eén van de andere aanwezige dames: "Ik vind het jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten, anders zou ik graag nog wat meer tijd aan deze geweldige hobby besteden." 

Dames (of heren) die wellicht willen aansluiten kunnen voor nadere informatie terecht bij Martha de Wit, 030-6876732. 

Tekst en foto's: Adri Verhoeven
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK