• Volle bak tijdens de ondernemersborrel.
• Volle bak tijdens de ondernemersborrel. Foto: Kai Coenen

Ondernemers Schoonhoven stemmen voor Bedrijfsinvesteringszone

Algemeen 779 keer gelezen

SCHOONHOVEN • In de binnenstad van Schoonhoven start een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Ondernemers gaan gezamenlijk investeren om het stadscentrum aantrekkelijker, bekender en veiliger te maken. 

De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage, waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt. 

De Stichting BIZ Centrum Schoonhoven heeft het initiatief genomen om een BIZ op te richten. "In de afgelopen periode is hiervoor een draagvlakmeting gedaan", vertelt BIZ-voorzitter Michiel van der Schaaf. "De uitkomst hiervan is dat een grote meerderheid van de ondernemers voor invoering is. De BIZ start met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dit jaar, voor een periode van vijf jaar." 

Wethouder Jan Vente is ervan overtuigd dat de BIZ een impuls geeft aan de 'economische vitaliteit, het ondernemerschap en de samenwerking in de binnenstad'. Tijdens een feestelijke ondernemersborrel woensdagavond maakte hij de uitslag officieel bekend. "Niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor consumenten is dat goed nieuws."

Van de 141 verzonden stemformulieren werden 119 stembiljetten ingeleverd bij de gemeente. Van der Schaaf: "Daarvan hebben 98 ondernemers (82,4%) vóór de BIZ gestemd. Hiermee voldoet de uitslag ruimschoots aan de wettelijk voorgeschreven draagvlakvereisten, waardoor de BIZ-verordening per 1 januari in werking treedt."

Van der Schaaf is blij met het grote aantal voorstemmers: "Deze brede steun geeft aan dat de Schoonhovense winkeliers, horeca en edelsmeden met nieuw elan samen willen werken aan hetzelfde doel: meer bezoekers en meer bestedingen in de stad. Door dat met elkaar te doen hebben we een grotere financiële slagkracht, bijvoorbeeld voor evenementen en goede promotie. Hierdoor komen bewoners en bezoekers vaker naar de binnenstad en verblijven er langer."

Meer informatie: http://www.bizcentrumschoonhoven.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden